E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları bilançolar öncesi yükseldi---

Asya borsaları bilançolar öncesi yükseldi

Asya borsaları bilançolar öncesi yükseldi
13 Temmuz 2020 - 08:05 borsagundem.com

Asya piyasaları, şirketlerin kâr rakamlarını açıklamaya başlamasından önce yukarı yönde hareket etti

Asya piyasalarında işlem gören hisse senetleri, ABD ve Avrupa endeks vadeli kontratları ile birlikte, firmaların korona virüs pandemisi ile verdikleri mücadeleye ilişkin yeni işaretler verebilecek kâr sezonu öncesi yukarı yönde hareket etti.

Japonya hisse senetleri yüzde 2 yükselerek diğerlerine göre daha iyi performans gösterdi. Hong Kong, Güney Kore ve Avustralya'da ılımlı yükselişler görülürken, Çin hisse senetleri geçen haftaki güçlü yükselişinin ardından bu hareketini devam ettirdi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, yatırımcıların bankaların kâr açıklamalarını beklemeleri ile birlikte hafifçe yükseldi.

Küresel hisse senetlerinin Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeleri yakınında seyretmeleri ile birlikte, yatırımcılar şirketlerinin kâr görünümleri hakkında ne söyleyeceklerine bakıyor. Dünyanın bazı kısımlarında korona virüs salgınının yeniden canlanması, kısmi kısıtlamaların yeniden uygulamaya koyulmasına yol açıyor ve bu durum küresel büyümeye ilişkin endişelerin artmasına neden oluyor.

UBS private Wealth Management'tan Julie Fox, "Şirket kârlarının yılın ikinci yarısında muhtemelen toparlanacağını düşünüyoruz ve piyasadaki fazla likidite risk varlıklarını desteklemeye devam edecek" dedi ve "Küresel hisse senetlerinde daha da potansiyel görüyoruz ve piyasanın kriz döneminde düşük performans gösteren segmentlerinde bir miktar yukarı hareket olabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Endeksler:

S&P 500 endeks vadeli kontratları Tokyo saati ile 11:50'de yüzde 0.5 yukarıdaydı. Sport endeks Cuma günü yüzde 1.1 yukarıda kapadı.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2 yükseldi.

Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 tırmandı.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.3 sıçradı.

Avustralya'da AS&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)