E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda geri dönüş fırsatı riskli olabilir---

Borsalarda geri dönüş fırsatı riskli olabilir

Borsalarda geri dönüş fırsatı riskli olabilir
29 Mayıs 2020 - 10:16 borsagundem.com

Korona virüsün etkilerinin azalmasıyla Wall Street’te iki ay süren yeni bir ralli yatırımcıları cezbediyor. Fakat uzmanlar yine korona virüs kaynaklı risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri korona virüs salgınının etkisini yitirdiğine ve hükümetlerin ekonomiyi derinden etkileyen sosyal mesafe kısıtlamalarını yavaşlattığına dair haberlerle 23 Mart dip seviyesinden bu yana iki aydır yükseliş trendi gösteriyor. S&P 500 ve Dow Jones endeksi mart ayı dip seviyesinden bu yana sırasıyla %38 ve %39 oranında yükseliş gösterdi. Teknoloji odaklı Nasdaq endeksi ise %41 oranında bir ralliye sahne oldu.

Finans firması PNC’nin Baş Yatırım Stratejisti Amanda Agati CNBC’ye verdiği röportajda büyük endekslerin iki aylık rallisini riskli olarak değerlendirdi. Baş Stratejist hisselerin aşırı pahalı hale geldiğini ve tarihi geri dönüşün bir süre sonra kırılma noktasına ulaşabileceğini belirtti. Agati röportajında, “Piyasa kendisini oldukça aşıyor” sözlerini kullanarak piyasaların mükemmeliyeti fiyatlandırdığını ekledi. “Bu bizim piyasalarda görmek istediğimiz türden çoklu yükseliş değil” ifadelerine yer veren Agati özellikle yükselişte olan düşük sermayeli şirketlerin kaldıraç riskine dikkat çekti.

Baş Stratejist’e göre ekonomilerin tekrar açılmasıyla birlikte korona virüs tehdidinin geçtiğini varsaymak yanlış olabilir. Üstelik aşının piyasaların beklentisinden çok daha uzakta olma ihtimali de söz konusu. Agati salgınla ekonomi ilişkisine dair, “Borsalar için en büyük risk ve fırsat korona virüse ilişkin verilere kitlenip kalıyor. En kötü senaryoda piyasalar ikinci dalgaya maruz kalır ve yeni bir kapanma sürecine girebiliriz. Bu durum tüketicilerin ruh halini tamamen ezip geçecektir” ifadelerinde bulundu.

Wall Street’teki iki aydır süregelen rallinin genişliği hakkında da konuşan Amanda Agati, “Kovid çoğunlukla geçmişte var olan bir dizi eğilimleri hızlandırdı. Daha önce piyasa liderliğinde gördüğümüz daralma benzeri bir şekilde yine aynı dört sektöre dayanıyor: iletişim hizmetleri, temel ürünler, sağlık ve teknoloji” dedi.

Piyasaların uzun vadeli hedefleri konusunda olumlu konuşan Agati, temel zeminin ciddi bir şekilde zorlanmasından dolayı büyüme hisselerinden değer hisselerine sürdürülebilir bir rotasyonun gerçekleşeceğine ikna olmadığının sözlerine ekledi. Enerji, finans, perakende ve diğer sektörlerde değer hisselerinde bir iyileşme ya da dip seviyesinde şekillenmeye dair bir işaret olmadığının altını çizerek zorlu bir yolda olduklarını belirtiyor.

Boğa piyasası tehlikeye girdi

 

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Dolar güne hafif yükselişle başladı

 

Borsa veri ve haberlere odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)