E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
29 Mayıs 2020 - 10:10 borsagundem.com

ABD-Çin gerginliği tekrardan tırmanmaya başlamasıyla Avrupa borsaları haftanın son gününe satış ağırlıklı başladı

Açılışının ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 1 düştü.

Offshore yuan bu hafta rekor düşük seviyeyi görmesinin ardından dengelenmeyi sürdürdü. Şanghay hisse senetleri fazla değişmedi. ABD hisse vadelileri ve Japonya ile Kore hisseleri sınırlı düşüş kaydetti. Petrol geriledi. Korona virüs sürecinin yönetilmesi ve Çin'in Hong Kong ile ilgili yeni ulusal güvenlik yasası nedeniyle Çin - ABD ilişkilerinin bozulması, ekonomilerin yeniden açılmasından destek bulan Hisse senetlerindeki küresel ralliyi olumsuz etkiliyor.

Trump, Perşembe günü "Çin ile ilgili olarak ne yapacağımızı yarın açıklayacağız. Pekin'in Hong Kong'un özgürlüğünü kısıtlayabilecek yasasına ilişkin adımları sonrasında Çin'den memnun değiliz." dedi. Beyaz Saray, basın toplantısı için belirli bir zamanı işaret etmedi. FED'in para politikasında bir sonraki aşamaya ilişkin ipuçları Fed Başkanı Jerome Powell'ın sanal bir tartışmada katılımcı olduğu Cuma günü gelebilir.

Borsa veri ve haberlere odaklandı

Trump, satış baskısına sebep oldu

Piyasalarda kısmi tedirginlik yaşanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)