E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda en kötüsü henüz gelmedi---

Borsalarda en kötüsü henüz gelmedi

Borsalarda en kötüsü henüz gelmedi
22 Eylül 2022 - 13:54 borsagundem.com

Enflasyonun tedavi edilmesi en zor sorunlardan biri olduğunu söyleyen Wall Street ikonu Carl Icahn, en kötüsünün henüz gerçekleşmediğinin altını çiziyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyonun dünya ekonomisi için nasıl büyük bir orun olduğu birçokları tarafından vurgulanıyor. Fed de benzer şekilde bu sorunu geç de olsa ciddiye alıyor ve enflasyonu yenmek için rekor faiz artırımlarını sürdürüyor. Önceliğin enflasyonu yenmek olduğu herkes tarafından kabul ediliyor ancak bu mücadelenin ekonomide yarattığı ve yaratacağı tahribat henüz öngörülemiyor.

Roma İmparatorluğu enflasyon yüzünden yıkıldı

MarketWatch’tan Charles Passy’nin haberine göre, Wall Street ikonu ve deneyimli yatırımcı Carl Icahn da enflasyonu son derece tehlikeli görenlerden. Icahn’a göre enflasyon korkunç bir şey. O kadar ki, Icahn enflasyonu tedavi edilemez bir hastalığa benzetiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Roma İmparatorluğu’nun çöküş nedeninin enflasyon olduğunu söyleyen Icahn yatırımcıları da uyarıyor: “Borsalar için en kötüsü henüz gelmedi.”

‘Best New Ideas in Money Festival'e online katılarak konuşan 86 yaşındaki Icahn, enflasyon ve ekonomiyle ilgili bu acımasız değerlendirmesinin yanı sıra, yatırımcılar için hala önemli fırsat alanları olduğunun da altını çiziyor.

Yatırımcılar için hala önemli fırsatlar bulunuyor

Milyarder yatırımcının neden bu kadar karamsar bir görüş sunabildiğini anlamak ise zor değil. Borsa 1970 yılından bu yana yılın en kötü ilk yarısını yaşıyor. Ancak finans kariyeri 1961'e kadar giden ve piyasalara bir aktivist olarak damgasını vuran Icahn’ın sahibi olduğu Icahn Enterprises'ın net aktif değeri bu süre içinde, yani 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 30 artış gösterdi. Bu da Icahn’ı dinlemek için yeterli bir sebep sunuyor.

Icahn, başarısını anahtarı olarak riskten korunma stratejilerini öne çıkarıyor. Icahn’a göre yatırımcıların hala satın almanın karlı bir yatırım olacağı hisse senetleri bulunuyor. Icahn, petrol ve gübre şirketlerini işaret ederek “Hala birçok şey ucuz ve daha da ucuzlayacak” diyor.

Parti sona erdi

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Icahn, enflasyonun piyasanın gerilemesinde önemli bir rol oynadığını söylüyor. “Enflasyon korkunç bir şey” diyen Icahn, ABD’nin mevcut mali sıkıntılarından federal harcamaları sorumlu tutuyor ve şöyle diyor: “Çok fazla para bastık ve partinin asla bitmeyeceğini düşündük. Ama parti bitti.”

Icahn, Fed'in enflasyonu düşürmeye yönelik adımlarını desteklediğini belirtiyor. Yakın zamanda onaylanan ‘Enflasyonu Düşürme Yasası’ ve karbon emisyonlarını azaltma hedefiyle ilgili olarak ise Icahn, karbonu azaltma ihtiyacını anladığını ancak mevzuatın bu noktada çok ileri gittiğini düşündüğünü söylüyor. Bunu çok fazla ilaç verilen hasta bir hastaya benzeten Icahn, “Bir seferde 100 hap alırsanız ölürsünüz” diyor.

Dalio: FED’in başka çaresi yok

 

Fed şahin duruşuna devam etti

 

Powell: Enflasyonu yüzde 2'lik hedefe getirmekte kararlıyız

 

El- Erian: Yatırımcıları zorlu bir dönem bekliyor

 

El-Erian: Fed direksiyon başında uyuyakaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Eylül 2022 07:40

    ABD de düşüşün bazı nedenler vardı. enflasyonda her fiyat artar iken sanal pıyasa borsada durmak ne akdar makul diye ? o mantıkla gelınen nokta. ülkemizde mesela ev alan, borsada yatırım yapandan çok daha avantajlı idi.. yada 50 bin tl otomobıl 300 tl olmuş bir ekonomı yaşadık. o mantık herhalde.

  • FİNANS DÜNYASI22 Eylül 2022 20:47

    Dünya borsalar her gün ekside kapatır iken bizim borsa tınlamıyor sürekli balon şişmekte yakında güzel patlatmalar olacak.sonra devleti veya SKP kimse suçlamasın.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ22 Eylül 2022 19:30

    Ta da gerçekleşmese de onun gibi olun.ben tüm hisse senetlerini bugün satıp altın ve dövize geçtim.