E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed şahin duruşuna devam etti---

Fed şahin duruşuna devam etti

Fed şahin duruşuna devam etti
22 Eylül 2022 - 09:20 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda Fed’in şahin duruşunun fiyatlandığını söyleyebiliriz. Fed’in tahminlerinlerinde ülke büyümesinin düşürmesi ve işsizlik yükseltilmesi, faiz artışlarına devam edileceği görüşlerinin ön plana çıkması ve yumuşak inişin zor olduğunun ifade edilmesi şahin olarak algılandı.

ABD endeksleri Fed öncesinde iyimser bir havadaydı ancak Fed sonrasında kendini %2’ye varan satışlara kendini bıraktı. 2 yıllık tahvil faizleri %4,11 seviyelerine kadar yükseldi.

Avrupa endekslerinde iyimser bir hava hakimdi. Yaklaşık %1’i aşan yükselişleri takip ettik. Özellikle Rusya’nın seferberlik ilan etmesi enerji hisselerinde yükselişe sebep oldu.

Asya endeksleri dünkü satıcılı seyrini bugüne de taşıdı ve %2’ye varan düşüşleri takip ediyoruz. Hong Kong endeksi 2008’in en düşük seviyesine kadar geriledi. Öte yandan Japonya Merkez Bankasında faiz değişikliğine gidilmedi.

BİST100 endeksinde volatile bir seyri geride bıraktık Fed öncesinde satışların hakim olduğu seyirde %0,97 düşüşle günü 3.245,76 seviyesinden tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 179$ seviyesinden satışların geldiğini takip ettik. Şu an 175$ seviyesindeyiz. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanamazsa 172$ seviyesi test edilebilir. Yükseliş yönlü fiyatlanmalar için 179$ ve 181$ seviyelerinin kalıcı olarak geçilmesi gerektiği yönündeki görüüşümüzü sürdürüyoruz.

Saat 14:00’te açıklanacak İngiltere Merkez Bankası kararının 50 baz puanlık faiz artışı olması ve politika faizinin %1.75’ten %2.25’e yükselmesi bekleniyor. Saat 14.00’te ise TCMB tarafından faiz kararı açıklanacak. Faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceği öngörülüyor ancak beklentilerin içerisinde

100 baz puanlık bir indirimin gelmesi de yer alıyor.

BİST100 endeksinde sınırlı bir açılış beklemekteyiz.

Günün önemli şirket haberleri 22/09/2022

 

Gözler merkez bankalarından ayrılmıyor

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Acıpayam Selüloz ve Bim Mağazalar sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)