E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEl-Erian: Fed direksiyon başında uyuyakaldı---

El-Erian: Fed direksiyon başında uyuyakaldı

El-Erian: Fed direksiyon başında uyuyakaldı
25 Ağustos 2022 - 19:11 borsagundem.com

El-Erian “Enflasyonu düşürmek biraz zaman alacak çünkü Fed direksiyon başında uyuyakaldı. Fed yetkilileri enflasyona odaklanmalı ve bu hedefe şimdiye kadar yaptığından daha güçlü şekilde odaklanmalı” diye konuştu

Daha önce sıkça Fed’e eleştirilerde bulunan Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian Fed’in bundan sonra ‘gözünü dahi kırpmadan’ yüksek enflasyonla mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg'de yer alan habere göre El-Eria açıklamasında ekonomiye zarar vermeden fiyat baskılarını azaltmak için gideceği yolun oldukça zorlu olacağını belirtti.

Fed’in çok geç harekete geçtiğini kaydeden El-Erian “Fed enflasyonu düşürürken aynı zamanda ekonomik büyümeye zarar vermemek ve eşitsizliği artırmamak gibi çeşitli zorluklarla mücadele edecek.” dedi.

Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer bazı Fed yetkilileri Jackson Hole toplantısına katılacak. Powell’ın Cuma günü yapacağı konuşmada 40 yılın zirvesindeki enflasyonla mücadeleye yönelik açıklamaları takip edilecek.

‘Enflasyonun ne zaman Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefine döneceği’ sorusuna El-Erian “Enflasyonu düşürmek biraz zaman alacak çünkü Fed direksiyon başında uyuyakaldı. Fed yetkilileri enflasyona odaklanmalı ve bu hedefe şimdiye kadar yaptığından daha güçlü şekilde odaklanmalı” yanıtını verdi.

Fed üyelerinden 100 baz puan faiz artırımını talebi

 

Fed'in şahinliği devam edecek mi?

 

Barkin: Fed'in faiz konusunda karar vermek için hala zamanı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)