E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda en büyük iki endişe sona erdi---

Borsalarda en büyük iki endişe sona erdi

Borsalarda en büyük iki endişe sona erdi
23 Eylül 2021 - 12:00 borsagundem.com

Ünlü yatırım uzmanı Jim Cramer, borsalarda en büyük iki korkusunun ortadan kalktığını söyledi. ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelen gelişmelere dikkat çeken Cramer, Çin’in emlak geliştiricisi Evergrande konusunda da açıklamalarda bulundu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırım uzmanı Jim Cramer kısa vadede önde gelen iki yatırım endişesinin çözüme ulaştığını söyledi. Çarşamba günü ABD borsalarında görülen rallinin de ardındaki nedeninin iki büyük endişenin ortadan kalkması olduğunu belirtti. Cramer, “birçok endişem olsa da en büyük iki korkum şimdi devre dışı” dedi. Dow Jones Industrial Average ve S&P 500 endekslerinde dört seans süren düşüşler sona erdi.

Endişelerden bir tanesi ABD Merkez Bankası’nın (FED) oldukça elverişli para politikalarını devam ettireceğini açıklamasının ardından çözüme ulaştı. FED’in politika yapıcı birimi iki gün süren bir toplantının ardından, kararlarını açıkladı. Bunun ardından FED’in yükselen enflasyon nedeniyle politikalarında sıkılaştırmaya gideceğinden endişelenen yatırımcıların korkuları sona erdi.

Cramer CNBC’de yayınlanan programında, “FED’in sıkılaşma yoluna gideceğini düşünen ve enflasyondan endişe eden yatırımcıların şimdi hisse alımına yönelmesi gerekiyor çünkü FED Başkanı Jerome Powell bu endişelere son verdi” dedi.

FED Başkanı’nın politikalarını doğru bulmayan para yöneticilerinin “hisse almaktan kaçınma” gibi bir şansı olmadığını ifade etti. Açıklamasında, “bu kişilerin yatırımcıları var ve yatırımcılar olmaması gerektiğini düşündükleri bir rallide kenarda beklemelerini affetmez” dedi. Cramer ikinci endişesinin de Çin’de çözüme ulaştığını belirtti. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre iflasın eşiğinde olduğu düşünülen Çin’in dev emlak geliştiricisi Evergrande tahvil sahiplerinin ödemelerini gerçekleştireceğini açıkladı.

Bu haftanın ilk günlerinde Wall Street Evergrande’nin devasa borçları nedeniyle iflas edebileceği ve bu krizin küresel piyasalarda da etkisini gösterebileceği korkusuyla sarsılmıştı.

Cramer, “Evergrande’nin yabancı tahvil sahiplerine de borçları var. Bu yabancı tahvil sahiplerinin neredeyse tamamı Çin’le ilişkileri bulunan ülkelerde yer alıyor” dedi. Devamında, “bu nedenle bu tahviller konsunda endişelenmiyorlar. Bu yüzden basında yer alan haberlere rağmen Evergrande’den doğan riskler sistemik değil” açıklamasında bulundu. Cramer, “herkes Çin’le iş ilişkileri kurmak istiyor bu nedenle de kayıplarını görmezden gelecekler” ifadesini kullandı.

Cramer son haftalarda borsalara temkinli bir yaklaşım içindeydi. Bunun nedeni ise eylül ayının geçmişte hisseler için zorlu bir ay olmasıydı.

Ünlü uzman Wall Street’in karşısında çok sayıda riskin bulunduğunu söyleyerek bu risklerin birçoğunun borsaların eylül ayındaki zorluklarını geride bırakabilmesi için çözüme ulaşması gerektiğini ifade etti.

3 küresel borsa uzmanından FED yorumu

 

Altının kaderini Fed de değiştiremedi

 

Fed piyasalara hangi mesajları verdi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yüzükler 23 Eylül 2021 19:07

    Nir saat önce endişe vardı 24 saat sonra endişe bitti diye bir durum olamaz. FED barlık alımlarını azaltmaya gideceğini teyit etti. 120 milyar dolarlık alım azaltıldığında borsalar tökezleyecektir.