E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda ‘dipten al’ tavsiyeleri yükseliyor---

Borsalarda ‘dipten al’ tavsiyeleri yükseliyor

Borsalarda ‘dipten al’ tavsiyeleri yükseliyor
28 Ocak 2021 - 10:25 borsagundem.com

Goldman Sachs Stratejisti Peter Oppenheimer da, Wall Street’te yükselen balon piyasası karşıtı görüşe katılarak ‘dipten al’ tavsiyesinde bulundu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Daha fazla ekonomik teşvik ve pandeminin ardından küresel ekonomik toparlanmanın piyasaları yükselteceği beklentisiyle, Wall Street’te borsalardaki düşüşte alım yapma tavsiyeleri yükseliyor.

Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase ve Evercore ISI stratejistleri, hisselerde bir dönüm noktası bekleyenler arasında. Perşembe günü S&P 500 endeksi, Ekim ayından bu yana en büyük düşüşünü göstererek negatife döndü. Bunun ardından Asya borsaları durgunlaştı.

Goldman Sachs’ın Baş Küresel Hisse Stratejisti Peter Oppenheimer, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “bunun yeni bir hisse döngüsünde bir düzeltme olarak görülmesi gerekiyor ve toparlanma geri döndüğünde yüksek ihtimalle piyasaların daha döngüsel ve değer ağırlıklı kısımları liderlik edecek” dedi.

Küresel borsa rallisi, korona virüs nedeniyle alınan karantina önlemlerinden ve ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık mali toparlanma planının zamanlamasının belirsizliğinden dolayı, rekor seviyelere yaklaşmışken durgunlaştı.

GameStop gibi şirketlerin hisselerine yönelik, küçük yatırımcılar ve açığa satışçılar arasındaki savaş ise, piyasaların bazı bölümlerinin çok yükseldiği konusundaki endişeleri yükseltti. S&P 500 endeksinde, volatilite Kasım ayında gerçekleşen ABD başkanlık seçimleri öncesinden bu yana görülmemiş seviyelere yükseldi.

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic, Çarşamba günü müşterilerine yazdığı bir notta, yatırımcılara borsalardaki balon uyarılarını dikkate almamalarını ve daha fazla hisse satın almak için, satış dalgasını fırsat olarak görmelerini tavsiye etti. Bankanın analizine göre, profesyonel yatırımcılar, heyecanlı olmaktan oldukça uzak.

Kolanovic, “açığa satışçıların yönettiği  (ve önemsiz boyutlarda hisselerle ilgili) herhangi bir geri çekilme bir alım fırsatıdır” dedi. S&P 500’de vadeli işlemler Perşembe günü %1,1 düşüş gösterdi ve ardından %0,4’lük bir düşüş daha gerçekleşti.

Apple ve Tesla’nın da içinde bulunduğu şirketlerin bilanço açıklamalarının ardından yaşanan hayal kırıklığı, borsalardaki genel tutumu belirledi. Avrupa vadelileri düşüşe geçerken, MSCI Asya Pasifik endeksi, %1,6 düşerek bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Evercore ISI Stratejisti Rich Ross ise Çarşamba günü yazdığı raporda, yatırımcılara S&P 500 endeksindeki düşüşü alım fırsatı olarak görmelerini tavsiye etti. Ross, “benzersiz bir şekilde boğa piyasası eğilimli makro arkaplanda” görece gücü nedeniyle hisse ağırlığının fazla olmayacağını söyledi.

Borsacıların yeni yatırım stratejisi

 

Tepki alımları oluşsa da yabancı ilgisi zayıfladı

 

Dalgalanma devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Londra Patatesi29 Ocak 2021 09:48

    Borsalar balon mu değil mi bilmem ama ben Dolar indexte bir manipülasyon olduğunu düşünüyorum.. İngiltere'de herşey kötü iken Sterlin'in hep yükseldiği yerde kalması da bana inandırıcı gelmiyor.. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • trader28 Ocak 2021 11:34

    goldman diyorsa tersi olur