E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBorsalarda Bitcoin kıtlığı başladı---

Borsalarda Bitcoin kıtlığı başladı

Borsalarda Bitcoin kıtlığı başladı
28 Mart 2021 - 10:29 borsagundem.com

Bitcoin'e talep sürekli artıyor. Kurumsal yatırımcının ilgisi "arz kıtlığını" körüklüyor

Bitcoin (BTC) fiyatı bir haftada 10.000 dolar düşmüş olsa da, kripto para biriminin "arz krizi" her zamankinden daha fazla. Zincir üstü izleme kaynağı Glassnode verilerine göre, borsalardaki BTC rezervleri tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Herkes BTC istiyor
Borsalardaki BTC rezervleri son aylarda net biçimde düştü ve dalgalı fiyat hareketine rağmen düşmeye de devam ediyor. Görünüşe göre uzun vadeli yatırımcılar, 60.000 doların üzerindeki tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bile kâr alımı yapmak yerine "hodl" diyerek varlıklarını saklamayı istiyor.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre, hacim açısından en büyük ABD borsası olan Coinbase'deki BTC birikimleri, ocak ayından bu yana 150.000 BTC düştü. Bu tutar yaklaşık 8 milyar dolara denk geliyor.

Büyük ölçekli kurumsal alıcılar tarafından tercih edilen Coinbase, Bitcoin'e olan iştahın hiç kesilmediğini ortaya koyuyor.

İstatistikçi Willy Woo, geçen hafta yaptığı açıklamada, "ABD kurumları ve yüklü miktarda yatırım yapan kişilerin, mevcuttaki paraları zayıf ellerden devraldığını ve enflasyona karşı korunma amaçlı 'HODL' pozisyonuna geçtiklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Uçurumdan aşağı düşen Coinbase borsasındaki BTC arzı, ABD'nin kurumsal alımlarını artırdığını gösteriyor."

Woo, bu "güçlü" ellerin geçen yıl her fiyat düzeltmesinde piyasaya sürülen arzı ellerine geçirdiklerini ve "çılgınca yükselişe" neden olduklarını savundu.

Enflasyon sayesinde Bitcoin popüler oldu

'Bitcoin 51 bin dolar altına da inse sorun yok'

Bitcoin'e Elon Musk yetmedi

Musk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan 29 Mart 2021 04:42

    .......Sadece degis tokusta kullanilan .... .....ona gore azalip ona gore cogalan ......gorunurde yok ama sanal ortamda ilahlastirilan ....madalyonun gorunen yuzunde surekli artan ama gunu geldiginde yuzde 40 dususe hazir hale gelmesi icin olgunlastirilan ve sifir cekmesi icin mekanizmik ortam kaos asparagas suikaslar kirli para baronlari icin ekosistem olusturulan .....merkeziyetci olmayip en buyuk rakibi finans ve bankalar olan dijitaller ....ne zaman son bulacagi belli degil ama en buyuk darbeyi cinin vuracagi asikardir ...corona virus etkili olamadi demekkli daha buyuk bir ekonomik kasirgaya ihtiyac var ... Denilenler flim kurgu alayci elestiri veya ötekilestirme degil kirilamaz denilen blok zincire baglanmis guvenlik sistemleri yine sistemi var eden halen kendini saklayip gun yuzune cikmayan kisi bir tusa basarak herseyi silebilir ......delete...1 saniyede hersey alt ust olabilir....ekonomi uzerinde kurulan saatli bombadir....

  • Kürşad29 Mart 2021 00:39

    Safsata, kimse bu pohpohlarla ağa düşüp ağlamasın .

  • Tdf29 Mart 2021 00:14

    Sistemi kuranların balıkları Yemleme aşaması bitmek üzere, ikinci aşama oltayı atıp büyük kazanmak. altın vuruş yapma aşamasına geçiliyor

  • akbaba 28 Mart 2021 23:47

    normal bankalardan neden alınmıyor yetkı verılırse bankalara ufak yatırm yapılabulır ytd

  • yatirimci28 Mart 2021 23:14

    işinize gelmesede artık parelel devlet gibi parelel bir finans sistemi oluştu artık alevlendi .. ) hadi bofa gir coin e short aç hadi .. .kamera seni çekiyor hadi

  • MARNİN 4728 Mart 2021 22:41

    ALDANMAYIN BÖYLE ŞEYLERLE KİMSEYİ BOŞUNA ZENGİN ETMEZLER UNUTMAYINKİ DİBİ YOK YUKARI DADA SINIR YOK BİKTIM ELDE YOK ELDE OLMUYAN BİRŞEY BUHAR OLUR TEKLONOJİYE VAZLA GÜVENMEYİN

  • ravencounci28 Mart 2021 22:36

    hayal üretmeyin,dünya değişti.coıneri yanış tanıyorsunuz...para oamaz,değide ,omamaı ama arcı,yada damar olmalllı.

  • Okay28 Mart 2021 20:11

    Ekranlara çıkıp sürekli geleceğin paraları bu cripto paralar diyen yatırım uzmanlarına “ de sit git ordan” demeli. Gelecekte devletlerin parası değil de ali veli selami nin çıkaracağı paralar kullanılacakmış, de gidin ordan, devletler izin verir mi buna! Devlet yönetimleri üzerinde etkili olan kriptocu balinalar piyasayı iyice sömürünce, Bir yerden sonra şarterleri kapatırlar! Mantık var her an büyük değer artışı ve kaybına uğrayan coinlerin ticarette kullanılması mümkün lü! tğcaretteki bir taraf alt üst olur her an! Ayrıca coini ihraç eden distemi kuran iilk çıkardıklarını piyasaya en yüksekten yedirdikten sonra, yandan çaktırmadan istediği kadar coin daha üretip aşağı doğru ger rakamdan sattar. Aşaıdan hangi fşyattan sattsa kar! Tahütler hikaye! Cripto bir düzeneğin tahüütü olmaz! Proje falanda hikaye, malı yedirmek için mecburi bir arguman! Adamlar ic sü düşük sazanların psikolojisini de iyi biliyor!

  • Coin28 Mart 2021 20:02

    Büyük oyun! Coin oluştur çelitli düzenbaz argumanlarla alucı topla dök kucaklara! Sanal varlığı icat edenler euroları yuanları toplar, topla coini sazanlar topladın! Bir dönem de “Titan saadet zincirleri düzenekleti” bütün ülkelerde yasaldı! Sonra hepsi yasaklandı! Coinler para ise niye devletler parasıyka ihrac ediliyor! Coinler sadece coinlerle alınsın!!

  • EKRİST28 Mart 2021 17:46

    yakında vatikanda papazcion çıkartacaklarmış.bence bunu alın derim.

  • Mert28 Mart 2021 17:11

    Coin ihraç edenler, önce çok azını piyasaya verirler, diğerini onlarca yancı hesapta tutarlar! Nede olsa hesaplar cripto!! bazı şirketlerle işbirliği kurarak, bu şirketlere de büyük miktar coin verirler! Coinlerin fşyatı yüksrltilşr, ve işbirliği yapılan şirketler bende alışverişte kullanabilşrsin diye beyan verir! Üşüşen yatırımcıların kucağına dökerler, coini ihraç eden havadan onlarca veya yüzlerce milyon dolsr kazanır! Şirkette ürün satışından 50 yılda kazanamayacağı kadarını kendine verilmiş coinleri satarak kazanır. Zamsnı gelince de hepsinin ışığını söndürürler!

  • Krm28 Mart 2021 17:06

    Coin sayısı 30 bine çıkmış. Ne güzel oyun! Herkes kafasına göre coin icat edip ihraç ediyor! Bir kaç yüz bin dolara sistem kur. Onlarca milyon coin üre ve piyasaya sat! Coin ihracından yüzlerce milyon doları atıyorlar! Y sonra? Sonrası belli! Daha zamanı var!!

  • Ers28 Mart 2021 17:02

    Karşılığı olmayan Sanal varlık! talep yükselterek “titan saadet zinciri” oluşturan olayı. Oyunu kuranlar ellerindekini sazanlara tamamen yedirdikten sonra, zincirler kopmaya başlar! Ve büyük mağduriyetler ile birlikte illegalize olma olasılığı yüksek!

  • Gercekler 28 Mart 2021 16:59

    Piyasadan yeterince para söğüşlendi mi ve daha dazla söğüşlenecek para girdisi kalmayınca, Zamanı gelince hepsinin fişi çekilir elektriği kesilir.

  • Trx28 Mart 2021 11:51

    Tron izleyin derim. Ekosistemi müthiş gelecek için

  • rıza28 Mart 2021 11:49

    Türkler yapar