E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların kaderini küçük yatırımcı belirleyecek---

Borsaların kaderini küçük yatırımcı belirleyecek

Borsaların kaderini küçük yatırımcı belirleyecek
16 Haziran 2020 - 13:30 borsagundem.com

Borsalar ikinci dalga endişesiyle Mart ayından sonraki en kötü haftasını geçirirken ABD Merkez Bankası FED’in teşvikleriyle toparladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ölümcül korona virüsün ikinci dalgası beklenirken kısıtlamaların kalkacağı yönündeki iyimser beklenti yok olmaya başladı. Bu durum karşısında borsalar Mart ayından sonraki en kötü haftasını geçirmesine sebep olurken ABD Merkez Bankası FED’in likidite desteği devam etmesi sonrası toparlandı.

Borsaların bundan sonra nereye gittiğini belirleyecek olan şey muhtemelen kurumsal yatırımcılardan daha az temkinli olan bireysel yatırımcıların ne yapacağıdır.

Son birkaç haftada borsalarda hükümetlerin “evde kal” politikasının beslediği teknoloji hisselerin yanı sıra seyahat hisseleri gibi kısıtlamaların kalkmasının destekliği hisselerin de ralli yaptığını gördük. Bireysel yatırımcıların bu yöne yatırım yapması ve FED’in rekor sayıda likidite enjekte etmesi S&P 500 endeksi için yakıt görevi gördü ve endeks yılbaşındaki seviyesine geri tırmandı.

Robinhood gibi uygulamalar aracılığıyla hisse alıp satan bireysel yatırımcılar son dönemde iflas başvurusunda bulunmuş Hertz, JCPenny gibi firmaların hisselerinin çok kısa bir süre içinde sırasıyla yüzde 887 ve yüzde 473 yükselmesinde etkili oldu.

Teşviklerle toparlandı

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalgaya ilişkin endişelerle geçtiğimiz gün düşüşe başlayan endeksler, ABD Merkez Bankasının (FED) şirket tahvili almaya başlayacağını duyurmasının ardından pozitif bir seyir izledi.

FED'den yapılan açıklamada, bankanın İkincil Piyasa Kurumsal Kredi Tesisi (SMCCF) kapsamında, piyasa likiditesi ve büyük işverenler için kredi mevcudiyetini desteklemek amacıyla şirket tahvili alacağı belirtilmişti.

Trump yönetimi, konu hakkına bilgiye sahip kaynaklara göre, dünyanın en büyük ekonomisini tekrar hayata döndürme çabaları dahilinde, yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı harcama teklifi hazırlıyor.

Kaynaklar, planın Ulaşım Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk versiyonunda, paranın büyük kısmının yollar ve köprüler gibi geleneksel altyapı çalışmaları için kullanılmasının öngörüldüğünü, ancak 5G kablosuz altyapı ve kırsal kesim geniş band için de fon ayrıldığını kaydetti.

Hızlı hareket eden hisselere dikkat edilmeli

Yabancı yatırımın düşüşü gelişmekte olan piyasaları vuracak

Ekonomideki endişelerin devam ettiğinin sinyalleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan26 Haziran 2020 11:02

    Ky al sat da,,enayi mi tutacak hisseleri.

  • Bilançocu16 Haziran 2020 19:38

    Kısaca şunu demiş yeterli miktarda güççük enişte gelirse kucaklarına verip düşürürüz yok gelmezse o zaman tahtaları yukarı sürer yeni kekolar bekleriz,sanıyoruzki ikinci çeyrekden sonra bilançolar eskisi gibi olacak asla olmayacak hemide uzuuun süre boyunca.

  • Kucuk 16 Haziran 2020 14:33

    Kucuk yatirimciya hic bir zaman sahip cikilmadi

  • ..16 Haziran 2020 14:23

    borsaların kaderini hiçbir zaman küçük yatırımcı belirlemez

  • fafa16 Haziran 2020 14:42

    Doğru.Adamlar istediği hisseyi yükseltiyor,düşürüyor.Ya paraları çok,ya grup halinde çalışıyorlar.