E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada 730 bin dolar kaybettiğini sanan genç intihar etti---

Borsada 730 bin dolar kaybettiğini sanan genç intihar etti

Borsada 730 bin dolar kaybettiğini sanan genç intihar etti
19 Haziran 2020 - 08:36 borsagundem.com

Salgın döneminde dünyada birçok tecrübesiz ve genç isim borsaya giriş yaparken, trajik bir olay yaşandı. ABD'de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Alexander Kearns, bir uygulama üzerinden borsada hisse alıp satmaya başladı.

Korona virüsü salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında karantina uygulandı. Eve kapanan insanlar bu süreçte uğraşacakları yeni alanlara yöneldi. Bunlardan biri de borsa ve kaldıraçlı işlemler piyasası. ABD'li 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Alexander Kearns de böyle yaptı.

‘NE YAPTIĞIM HAKKINDA HİÇBİR FİKRİM YOK’

Forbes'ta yer alan habere göre Kearns, özellikle genç nesil yatırımcıların kullandığı komisyonsuz hisse alım satım uygulaması olan Robinhood'da hesap açarak işlem yapmaya başladı. Şirket komisyonsuz işlem, hisse senedi hediyesi gibi kampanyaları sayesinde yılın ilk üç ayında tam 3 milyon yeni üyeye sahip oldu.

Kearns, 12 Haziran'da kendini trenin önüne atarak intihar etti. Ailesi, bilgisayarında bulduğu notta, “20 yaşında hiçbir geliri olmayan birine nasıl yaklaşık 1 milyon dolarlık kaldıraç verilir?” ifadelerinin yazılı olduğunu gördü. Notun sonunda, hisse alım satın uygulaması şirketine kızgınlığını ifade eden Kearns, “Ne yaptığım hakkında hiçbir fikrim yok” diye yazdı. Ayrıca hiçbir zaman kredili hisse alım işlemine izin vermediğini, küçük hesabında bu kadar büyük zarara yol açması nedeniyle şoke olduğunu dile getirdi.

ASLINDA 16 BİN DOLARI VARDI

Yapılan incelemelerde, 20 yaşındaki gencin telefonunda, Robinhood hesabından bir ekran görüntüsü bulundu. Burada -730 bin 136 dolarlık bakiye olduğu görüldü. Bu rakam fazlasıyla endişe verici olsa da aslında Alexander Kearns'in borçlu olduğu anlamına gelmiyordu.

Eksi bakiye, kaldıraçlı işlemlerde hisselerin alım-satımı gerçekleştirilmeden öncesine aitti. Yani hesap ekside gözükse de aslında hisselerin değeri buna dahil değildi. Aslında 16 bin doları vardı. Genç yatırımcı, negatif bakiyesinin geçici olduğunun farkına varamadı.

‘UYGULAMADAKİ ARAYÜZ SORUNU YÜZÜNDEN’

Alexander Kearns'in Sullimar Group'ta araştırma analisti olan kuzeni Bill Brewster yaptığı açıklamada, “730 bin dolarlık eksi bakiyeyi gördüğünde, geleceğini mahvettiğini düşünmüş olmalı. Burada, küçüklüğünden beri tasarruf bilinci olan birinden bahsediyoruz. Ben negatif bakiyesinin geçici olduğunu bilmeyecek kadar büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum. Bence bu Robinhood uygulamasındaki bir arayüz sorunundan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Robinhood'dan yapılan açıklamada, Alexander Kearns'in hesabıyla ilgili ayrıntıları güvenlik nedeniyle paylaşılamayacağı kaydedilerek, “Platformumuzu sürekli olarak geliştirmeye kararlıyız. Herhangi bir değişikliğin gerekli olup olmadığını gözden geçiriyoruz” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali19 Haziran 2020 09:46

    Komisyonsuz işlemler bizdede olmalı.

  • muck19 Haziran 2020 09:32

    - 100000000000 olsa ne yazar ? adamlar canınımı alacak? sgk li işe gerer maaşının 4 de1 ine el koyarlar gül gibi yaşarsın... kaçak işçi çalışırsın zaten işsizzin diye hak talep edende olmaz... hiç olmadı abd de sigorta yaptır. brezilyaya git, orada anlaşmalı firmalar seni resmiyette ödü yapar sigortadn para alır, üzerine tazminat, hastane masrafı vb. belge düzenlerle sonra yaşarsın :D yzık emtiş kendine haber doğrusa. bizim tosuncuk bile yaşıyor,

  • Okie Dokie19 Haziran 2020 08:59

    Ah be genç kardeşim değer miydi 730bin dolar için. Keşke haberim olsa bir milyon dolar bağışlardım. Biz bize yeteriz Amerikam kampanyası kapsamında bir swift ateşlerdim. Değdi mi şimdi? Anneni babanı üzdün, tüm Türkiye'yi üzdün. Işıklar içinde uyu Alexander kardeşim. Tanrı bizleri kutsasın.

  • KAÇKAR20 Haziran 2020 08:39

    Sen hayatında o parayı yan yana gördün mu

  • Vb19 Haziran 2020 20:37

    730 cent bile vermez , bi paket cigara eder , george floyd için keşke ateşleseydin , adam bi paket cigara alacam derken öldü

  • MESUT SATI19 Haziran 2020 20:10

    BU YAZDIĞINA CİVCİVLER DEĞİL KENDİN BİLE İNANMIYORSUN.MEYDAN BOŞ AT AT