E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar mükemmel bir yerde---

Borsalar mükemmel bir yerde

Borsalar mükemmel bir yerde
05 Mayıs 2020 - 11:28 borsagundem.com

Wall Street stratejisti Tony Dwyer, borsaların FED ve ekonomi arasındaki savaşta “mükemmel bir yerde” olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Canaccord Genuity Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer, borsaların ABD Merkez Bankası FED’in desteğiyle ekonomik sorunlara karşı “mükemmel bir yerde” olduğunu söyledi.

Yatırımcıların hisse almadan önce FED’in ekonomiyi de düzelttiğini görmesini gerektiğini belirten isme göre kendisinin de hisse alırken ofansif olmak istediğini fakat ekonomik işaretleri beklediğini söyledi.

S&P 500 endeksi Microsoft’un %2,5’lük yükselişiyle teknoloji sektörü sayesinde eksideyken günü %0,43 kazançla kapattı.

Dwyer ise yatırımcıların en büyük teknoloji hisselerine olan güvenin değişmesi gerektiğini söyledi. S&P 500 endeksinde büyük şirketlerin fiyatlanma anlamında şiştiğini ve fiyatlandırmaları aşağıda kalan finans ve endüstri sektörlerinde yükseliş gördüğünü belirtti.

FED ETF alımlarına başlayacak

New York FED, koşullara uyan borsa fonlarının (ETF) paylarının alımına Mayıs ayının başlarında başlanacağını duyurdu.

Bu kredi imkanları, ABD ekonomisini korona virüs pandemisinin sebep olduğu hasardan korumak için Kongre tarafından Mart ayında onaylanan 2 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketi tarafından desteklenmişti. Tüm ülkede işletmeler virüsün yayılmasının önlenmesi için kapatılmış ve bunun sonucu son altı haftada 30 milyonu aşkın Amerikalı işsizlik maaşından yararlanmak için başvuruda bulunmuştu.

Stratejist ayrıca yatırımcıların hazine tahvillerinde hisse satın alma zamanının geldiğini gösteren sinyallerin olabileceğini belirtti. ABD Hazine piyasasının getiri açısından oldukça önemli bir artış gösterdiğini ve bunun ekonomik bir toparlanmanın göstergesi olabilir.

Wall Street ekside başladığı günü yükselişle kapadı

Fed, KOBİ kredi programını başlamadan genişletti

S&P 500 endeksi seviyesini korumakta zorlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim05 Mayıs 2020 12:31

    Nasıl mükemmel bir yerde dolar 7.08 oldu,,hükümet kapıp koyverdi,,hiç müdahale eden yok,4 ayda döviz %20 arttı,,,yok enflasyon %8 olacak bilmem ne,,kimseyi kandırmasınlar,,,,eyyyyyy Albayrak uyuma,,,gizli devalüasyon mu yapıyorsun.

  • ZEYREK ZEMHERİ05 Mayıs 2020 23:09

    sende amma cahilmisin ortam iyi olunca iyi kötü olunca kötü hemi.ne yapsınlar herkes biraz da tasarruf yapsın lüks yaşamayı bıraksınlar.her evde nerede ise iki tane lüks otomobil, her aile ferdinde 2-10 bin TL lik cep telefonu.giyim kuşam lüks dünya markası  evler dayalı döşeli.iki senede bir ev eşyası değişimleri vs.vs.sonra yazar dünya borsalarından bahis etmiş sende bilmem nerenle önyargılı anlamıssın.

  • FED05 Mayıs 2020 13:49

    Bizim borsadan bahsetmiyor amerikan borsasından bahsediyor.