E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 endeksi seviyesini korumakta zorlanacak---

S&P 500 endeksi seviyesini korumakta zorlanacak

S&P 500 endeksi seviyesini korumakta zorlanacak
05 Mayıs 2020 - 09:55 borsagundem.com

Teknik analistlere göre S&P 500 endeksi ikinci çeyrekte seviyesini korumakta zorlanacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknik analistlere göre Mart ayında dip seviyeleri gördükten sonra gelen kuvvetli ralli tükenmeye yaklaşıyor olabilir.

S&P 500 endeksi korona virüsün halk sağlığı, ekonomi ve finansal piyasalar üzerindeki etkisinin en üst düzeye çıktığı 23 Mart’ta dip seviyesi görmesinden sonra 29 Nisan’a kadar %31 oranında yükseldi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü endeks 2.940 seviyesinde kapattıktan sonra haftanın geri kalan günlerinde %3,7 oranında düştü. JPMorgan’ın teknik analistlerine göre S&P 500 endeksi büyük olasılıkla orta vadeli tavan oluşturdu.

Bankanın stratejistleri Jason Hunter ve Alix Tepper Floman, S&P 500 endeksinin 2.900 puanlara girdikten sonra büyük bir direnç seviyesiyle karşılaştığını söyledi. Muhtemelen ikinci çeyrekte bu alanda sıkışacak.

S&P 500 endeksinin kilit seviyesi olan 2.900 seviyesinden iki gündür geri çekiliyor olması ve Nisan ayının ortasında başlayan trend endeksteki hareketlenmenin yavaşladığını gösteriyor.

Endeks geçtiğimiz gün de %1,2 düşerek aşağı yönlü hareketine devam etti. Hunter ve Floman, hisse senetlerinin uzun vadeli kaderini pandeminin yönü ve muhtemel bir ikinci bir şok karşısında ekonomilerin dayanıklılıgının belirleyeceğini söyledi.

İkiliye göre S&P 500 endeksi mevcut kötü gidişini yılın ikinci yarısında boğa piyasasıyla değiştirme olasılığı da var.

Bensignor Investment’in Stratejisti Rick Bensignor, ABD borsalarının 23 Mart’taki dip seviyelerini görmeyeceğini veya yeni rekorlara ralli yapmayacağını belirtti.

ABD bilançoları BIST'i de kötü etkiledi

ABD vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş

Wall Street ekside başladığı günü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)