E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar kritik bir döneme giriyor---

Borsalar kritik bir döneme giriyor

Borsalar kritik bir döneme giriyor
17 Temmuz 2020 - 09:42 borsagundem.com

Başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD’de korona virüsün kontrolden çıkması borsa uzmanlarının beklentilerini düşürmesine neden oluyor. Wall Street önümüzdeki aydan itibaren oldukça zorlu bir döneme girebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs vakalarının artması ve başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla Wall Street’in en başarılı stratejistleri yaz ayları tahminlerini gözden geçiriyorlar. Florida merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell CNBC’ye verdiği röportajda yaz ayları beklentilerini düşürdüğünü açıkladı. Baş stratejistin bu değerlendirmesindeki en önemli sebep ABD’nin dört bir yanında artan korona virüs vakaları.

Lindsey Bell röportajında, “Geçtiğimiz haftalarda, özellikle de son yedi günde yeni vaka sayısında önemli bir artış gördük. Bununla birlikte ekonominin yeniden açılması planlarına ilişkin yavaşlamalar ve geri dönüşler duymaya başladık. Pazartesi gününe kadar böyle bir durum yoktu” ifadelerine yer vererek salgının ABD’de ciddi boyutlara ulaştığı konusunda uyarıyor.

Kaliforniya gibi eyaletlerde tekrar virüs vakalarının artması nedeniyle spor salonlarının, dükkanların ve restoranların kepenk indirmesinin yanı sıra, Bell altta yatan piyasa sinyalleri konusunda da endişeli. Baş stratejist 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil gelirlerinin %1’in üzerine tırmanmasını, altının onsunun 1.800 doları geçmesini ve volatilite seviyelerinin artmasını sorun yaratacak faktörler olarak sıralıyor. Bell, “Tüm bu faktörler beni daha dikkatli olmaya yöneltti” ifadelerini kullanıyor.

Ally Invest’in Baş Stratejisti gerilemenin ekonomik toparlanmayı altüst edebileceğine ve manşet odaklı dalgalanmalara gömülen bir piyasa yaratabileceğine inanıyor. Lindsey Bell, “Haziran ayında ekonomik verileri düzelmekteydi, Sorun şu ki ekonomik verilerin buradan hangi yöne gideceğini bilmiyoruz. Düz bir seyirde miyiz yoksa potansiyel olarak büyümüyor ve yavaşlıyor muyuz?” dedi.

Wall Street'te kritik yol ayrımı

Baş stratejist yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin manşetlere hakim olmasıyla birlikte borsaların kritik bir yol ayrımında olduğunu ifade ediyor. Bell, "Bunun tam bir Demokratlar zaferi olabileceğine dair spekülasyonlar var ve bunun pazar üzerinde etkileri olacağı çok açık" dedi. Baş stratejist, “Ally’daki politika ekibimizi sürekli bana kasım ayının çok yakında olduğunu hatırlatıyor. Salgının ne kadar hızlı yayıldığını düşünüldüğünde yeterince uzakta da sayılabilir. Bu süreç içerisinde her şey olabilir” ifadelerine yer verdi.

Tüm bunlarla birlikte Bell, ABD Merkez Bankası'nın hisse senetlerine verdiği amansız politika desteği ve hükümetin zor durumdaki Amerikalılara yardım etmek için yeni bir teşvik paketini geçirme olasılığı da dahil olmak üzere piyasada bazı olumlu faktörlerin var olduğunu kabul ediyor.

Baş stratejist uzun vadeli yatırımcılara halter stratejisinde yatırım yapmalarını öneriyor. Bell, "Kasım ayında meydana gelebilecek her türlü duruma hazırlıklı olmak en iyisidir ve bu belirsizlik seviyesinin dalgalanmaları beslemeye devam edeceğini düşünüyorum" dedi. Baş stratejist "Beklentimiz, netlik umutları azaldıkça volatilitenin önümüzdeki aydan itibaren birkaç aylık süre boyunca yükselmesinin mümkün olacağı yönünde" sözlerini kullandı.

Evde kalma hisselerini zorlu günler bekliyor

 

S&P500 Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?

 

Borsalarda halter stratejisi işe yaradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT17 Temmuz 2020 15:17

    evet doğru bir haber olarak katılıyorum fakat bizi hiç alakadar etmez.bizim gençlerimiz ve emeklilik fonlarımız ile devlette borsamızın piyasalarımız arkasında oldukca diğer borsalar çökse bile bizlere fazla bir şey olmaz.hedeflerim hiç değişmedi benim.yön gidebildiğince yukarıya.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI17 Temmuz 2020 11:47

    uykuma bile zararı yoktur.istersen sıfırlasın.ben RTE dinledim.full altın dayım.dolar da almam kerizmiyim.altının onsu bir anda 2-3,750 $ bekliyorum.