E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvde kalma hisselerini zorlu günler bekliyor---

Evde kalma hisselerini zorlu günler bekliyor

Evde kalma hisselerini zorlu günler bekliyor
16 Temmuz 2020 - 12:07 borsagundem.com

Salgın sürecinde yüksek değerlere ulaşan evde kalma sürecine uyumlu hisseler önümüzdeki süreçte benzeri yüksek performansları gerçekleştirememe baskısını yaşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde yatırımcılar evde kalma uygulamalarıyla uyumluluk gösteren hisse senetlerini tercih ettiler. Fakat yatırımcıların bu hisseler üzerine yoğunlaşması hisselerin gereğinden fazla değer kazanmasına neden oluşturma ihtimalini beraberinde taşıyor. Netflix’in gün içerisinde açıklanması beklenen bilanço rakamları bu konuda yatırımcıların portföylerini gözden geçirmelerini sağlayacak.

Araştırma destekli sermaye firması Loup Ventures’un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Gene Munster Netflix’in ikinci çeyrek bilançosunun evde kalmaya uygun hisseler için kontrol görevi yapacağını belirtiyor. Munster CNBC’ye verdiği röportajında Netflix bilançosuna ilişkin, “Bazı yüksek beklentileri karşılayabilir, fakat sonuç olarak hisselerin önümüzdeki birkaç ay içinde bu seviyeden daha ağır olacağını düşünüyorum" dedi.

Munster korona virüs kısıtlamaları sırasında Netflix’in yeni abonelerindeki yükselişlerin büyük bir katkı sağladığını belirterek bunun tekrarlanmasının zor olacağına inandığı belirtti. Borsa uzmanına göre karşılıksız kalacak beklentiler şirket hisselerini baskı altına sokabilir.

Teknoloji hisseleri konusunda tecrübesiyle bilinen borsa uzmanı yatırımcılara başka şirketlere yönelmelerini tavsiye ediyor.

Munster teknoloji şirketlerinin bilanço sezonunun altından başarıyla kalkacağını öngören isimlerden. Borsa uzmanı Wall Street dedikoduları arasında kâr satışlarının fazla abartıldığını belirtiyor. Munster, “Burada belki birkaç yüzdelik aşağı yönlü hareket ihtimali haricinde herhangi bir zayıflık görmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı üçüncü çeyrek bilanço sezonunda risklerin artacağını öngörüyor. Munster “Borsadaki gerçek iyileşme aralık çeyreğine ilişkin beklentilerin ne olduğuyla ilişkili. Üç ay içerisinde bu yol gösterici döneme yaklaştıkça çok önemli bir soru işareti oluşacak” dedi. Bu sürece gelene kadarsa Munster bazı yüksek ivmeli teknoloji şirketlerinin rekor momentuma ulaşabileceğini öngörüyor.

5G teknolojisi için en doğru hisse tercihi

Gene Munster, “Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi en büyük yükselişi gerçekleştiriyor ve bu şirket Apple. İleriyi düşündüğünüzde Apple muhtemelen salgın sürecinde ikinci sayfalaya düşen 5G süreci için en iyi hisse tercihi olacaktır. Fakat bu muazzam bir teknoloji konusu” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı bu yıl içerisinde %270 değer kazanan Tesla hisseleri için de olumlu görüş paylaşıyor. Elektrikli araba üreticisinin hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Munster konuya ilişkin, “Tesla gerçek anlamda bir joker hisse. Şirket eğer üç aylık dönemde kârlılığını arttırırsa S&P 500’ün içerisinde yer alacaklar. Bu önemli bir katalizör olabilir” ifadelerini kullandı.

Munster’ın tahminlerine göre yıl devam ettikçe korona virüs süreci sonrası evde kalmaya uyumlu hisselerde bir kayma oluşacak. Borsa uzmanı Netflix’in yanı sıra video konferans uygulaması Zoom’un da benzeri sorunlarla karşılaşacağını vurguluğuyor. Zoom’un hisseleri Salı günü rekor seviyeye ulaşmasından bu yana %9 oranında düştü.

Altının onsu 5000 doları görür mü?

 

Pandemide kelepir gayrimenkul avı

 

Çin ekonomisi pandemide yüzde 3,2 büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emektar16 Temmuz 2020 19:23

    hulya sen  piyasalara yeni katıldın  herhalde kamu bankalarının  acıgı konusunda hic bir bilgin var mı ayrıca ocak  ayından beri satılan hisselere takasdan baktın mı doviz bazında hisselerin ucuz  oldugu surpriz bir hadise degil basarılar diliyorum

  • HÜLYA KOBALT16 Temmuz 2020 12:54

    bizim borsa döviz bazında kelepir.yılsonu 250 000 rahat oluruz.