E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı yatırımın düşüşü gelişmekte olan piyasaları vuracak---

Yabancı yatırımın düşüşü gelişmekte olan piyasaları vuracak

Yabancı yatırımın düşüşü gelişmekte olan piyasaları vuracak
16 Haziran 2020 - 09:54 borsagundem.com

Birleşmiş Milletlerin verilere göre pandemi sürecinde küresel çapta direk yabancı yatırımlar %40 oranında azalması gelişmekte olan ülkeleri vuracak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşmiş Milletler’in (BM) yayınladığı rapora göre ölümcül korona virüs pandemisi nedeniyle doğrudan yabancı yatırımları küresel olarak %40 düşerken ve bu durumundan en çok gelişmekte olan piyasalar etkilenecek.

Gelişmekte olan ülkelere para girişi olmaması durumunda ise korona virüs kaynaklı ekonomik kriz 2021 yılına taşınacak.

BM’nin ticaret ve kalkındırma kolu tarafından Salı günü yayınlanan rapora göre korona virüs kaynaklı kısıtlamalar yatırım projelerini yavaşlatmasıyla birlikte çok uluslu şirketlerin gelecekteki projelerini yeniden değerlendirmesine yol açacak.

İptal olan projelerle birlikte doğrudan yabancı yatırımlar 1 trilyon doların altına inip 2005 seviyesine gelmesi bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres raporun önsözünde, ihracata yönelik ve emtia bağlantılı yatırımlar krizden en ciddi etkilenenler arasında yer aldığı için bu durumun gelişmekte olan ülkelere yönelik para akışı ciddi zarar vereceği yorumunu yaptı.

Raporda dünyanın en büyük 500 çok uluslu şirketinin kazançlarının %40 oranında düşeceği belirtilirken düşük karlılık en çok şirketlerin uluslararası yatırımlarını etkileyecek. Raporda ayrıca salgın sonrası dünyada üretimin bölgesel ve yerel olacağını ve şirketlerin tedarik zincirini çeşitlendireceği tahmininde bulunuldu.

Global piyasalarda toparlanma yaşanmakta

Fed Başkanı Powell'ın sunumu önemli

Seans salonlarında trader sayısı artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)