E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
06 Şubat 2023 - 08:48 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Kahramanmaraş’ta 7,4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Gaziantep’te 6,4 ve 6,5 büyüklüğünde depremler gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Soylu: Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar: Şu anki tablo sanki Elazığ depreminden daha güney batıya doğru kırılmayan kesimin kırıldığını gösteriyor.

Kahramanmaraş Valisi Coşkun: Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi.

Gaziantep Valisi Davut Gül: Kent genelinde 531 göçük var.

Hatay Valisi Doğan: Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var, İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı.

Diyarbakır Valisi Su: 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı.

Malatya Valisi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle GSM operatörleri kapasite artırarak kapanan telefon hatlarını açacak ve internet hizmeti sağlayacak.

Türk Hava yolları, deprem bölgesine ek seferler düzenleyecek.

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırımlardan sorumlu yetkilisi Nelson, Türkiye'yi, Rusya'ya yapılan kimyasal madde ve mikroçip gibi maddelerin ihracatının Ukrayna işgalinde kullanılabileceği konusunda uyardı. Nelson, ihracatın devam etmesi durumunda bazı Türk şirketlerin ve bankaların yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılabileceğini söyledi.

AB ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı ve bu ürünlere tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla başladı.

Ne olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününü %5'in üstünde yükselişle tamamlarken, haftalık bazda %3,74 oranında değer kaybetti.

İki haftada bir gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılması bekleniyor. Son Kabine Toplantısında Vergi - SGK borçlarının yapılandırılması, ve İsveç'teki provakatif eylemler üzerinde durulmuştu. Yarın ise EYT, taşerona kadro, vergi affı ve Adalet Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan yargı paketinin masada olması bekleniyor. Ocak ayında TÜFE beklentilerin üstünde %6,65 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Aralık ayındaki %64,27 seviyesinden Ocak ayında %57,68 seviyesine geriledi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %71,00 seviyesine gerilerken, çekirdek enflasyon ise %53 seviyesinde açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde %11,1 olarak açıklanan aylık bazda enflasyon sonrası, baz etkisi kaynaklı olarak enflasyon Aralık ayında olduğu gibi Ocak ayında da gerilemeye devam etti.

ÜFE ise aylık bazda %4,15 artış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %97,72 seviyesinden Ocak ayında %86,46 seviyesine gerilemiş oldu.

TÜFE tarafında aylık bazda sağlık %18,35, lokanta ve oteller %12,73, alkollü içecekler ve tütün %11,19 artış gösterirken, Ocak ayında düşüş gösteren tek grup % 1,53 ile giyim ve ayakkabı oldu.

IMF Başkanı'ndan ABD için temerrüt uyarısı

 

Goldman Sachs'dan kritik petrol tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)