E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
11 Ocak 2023 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Borsada sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylar için geçerli olan devre kesici uygulamasına açığa satış işlemlerinde Yukarı Adım Kuralı özelliği eklendi.

SPK: Piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri Kurulumuz tarafından sürekli olarak yerine getirilmektedir.

Dünya Bankası, Türkiye için 2023 büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek %2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini değişmeyerek %4'te kaldı.

Hazine Bakanı Yellen: Petrole fiyat tavanı uygulaması Rusya'nın enerji gelirlerini şu ana kadar sınırladı.

Pentagon, Ukrayna askerlerine ABD'de Patriot eğitimi verecek.

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in Covid - 19 ile ilgili bazı bilgiler paylaştığını ancak yerel vakalarla ilgili verilerin ayrıntılarına da ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Polonya Başbakanı Morawiecki, ülkenin euroya geçme ihtimaline şiddetle karşı çıktı ve bunun Hırvatistan'da yakın zamanda benimsenmesinin kaosa ve yaşam maliyetinde bir artışa neden olduğunu söyledi.

Fransa Başbakanı Borne, yeni emeklilik reformu kapsamında emeklilik yaşının 64'e çıkaracaklarını duyurdu.

Ne olacak?

• Yurt içinde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksindeki satış baskısı dün de sürdü. Endeks geçtiğimiz işlem gününü %3,54 oranında düşüşle 4.988 seviyesinden tamamlarken, haftalık kayıp %6,6 oldu.
Endeks dün 4.947 - 5.187 aralığında hareket ederken, halka arzın son talep gününün Cuma denk gelmesi ile T2 bakiyesinin düzeltilmesi amacıyla gün içinde yüksek volatilite görebileceğimizi düşünüyoruz.
Fed Başkanı Powell, merkez bankalarının doğrudan siyasi etkiden uzak kalmasının, yüksek enflasyonla mücadele edilirken zorlu ve gerekli kararların alınmasına imkan sağladığını söyledi. Açıklamalarla birlikte yarınki ABD'de tarafından gelecek enflasyon verisinin önemi daha da arttı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.557 - 5.854 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.641 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.034 azalarak 300.774 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.905 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.690'ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.510 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.690 ve 5.740 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.540 ve 5.510 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Devre kesici uygulamasına açığa satış özelliği eklendi

 

Asya borsaları yükselişte

 

En fazla para girişi olan hisseler 10/01/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)