E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
21 Temmuz 2022 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de 11 - 17 Temmuz haftasında 226.532 kişinin Kovid - 19 testi pozitif çıktı.

DSÖ: İlerleyen haftalarda Kovid-19 nedeniyle daha fazla ölümler bekleyebiliriz

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde, bir dere kenarına gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir." ifadelerini kullandı. Türkiye, Dohuk'taki saldırının faillerinin açığa çıkarılması için Irak'a iş birliği önerdi.

Buğday ürünü için kg başına 1 TL, arpa ürünü için kg başına 0,50 TL TMO Alım Primi Desteği ödenecek.

İngiltere’de başbakanlık yarışında aday sayısı 2’ye düştü . Seçim yarışı, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss arasında olacak.

İtalya'da Başbakan Mario Draghi dün parlamentoda düzenlenen güven oylamasını kazanmasına rağmen bugün Cumhurbaşkanı Mattarella'ya bir kez daha istifasını sunacak.

AB üyesi ülkeler, Rusya'dan altın ve mücevher ithalatına yasak getirecek kararı içeren yeni yaptırım paketini onayladı.

ABD Başkanı Biden: 10 gün içinde Çin Devlet Başkanı Şi ile konuşacağımı düşünüyorum.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin eşi ABD Kongresinden hava savunma sistemi talep etti.

Rusya'nın Kuzey Akım 1 üzerinden Avrupa'ya doğalgaz akışı tekrar başladı.

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi.

Ford Motor önümüzdeki haftalarda 8.000 çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor .

Asya Kalkınma Bankası kalkınmakta olan Asya için 2022 büyüme tahminini düşürdü .

Ne olacak?

• TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
• ECB faiz kararı bugün açıklanacak.
• Milli Güvenlik Kurulu Temmuz ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi, Haziran ayında rekor seviyesini görmesi ardından, düzeltme hareketlerinin etkisi ve küresel resesyon endişeleri ile birlikte bayram tatili öncesinde 60 g HO’nun altında kalmıştı. Bu haftaya ise güçlü başlayan BİST100 endeksi kayıplarını kısmi de olsa kapatmaya başladı. ABD’de bilançoların beklentilerin üstünde gelmesi ve yurt içi taraftaki ılıman seyir, endeksi destekledi. Endeks haftalık bazda %6’ya yakın değer kazandı.
Küresel piyasalar bugün ECB tarafından açıklanacak faiz kararına, yurt içi piyasalar ise TCMB faiz kararına odaklanacak. Beklentiler, ECB’nin Fed’le arasındaki faiz makasının açılması ve Euronun değer kaybetmesi ile 25 baz puan artış yapması yönünde. Yurt içi tarafta ise beklentiler politika faizin değişilmeyeceği olarak ön görülüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.742 - 2.795 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.791 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.219 artarak 388.633 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.735 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.830’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.980 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.670 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.800 ve 2.840 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.730 ve 2.670 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

12 göstergesi "al" veren hisseler (21/07/2022)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (21/07/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 21/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 09:44

    ABD Bilanmço sezonunda yatay ve dalglaı seyir önemli. Malum 27/26 FED faizlerine odaklanacak piyasa... Bilançolar bir nevi FED  tarafından yönlendirilen programın raporlama sonuçları gibide değrlendirile bilir. Bu durumda yatat dalfalanmalı seyir olası. Bu hafta böyle geçer. FED adımlarının abd keonomisine sonucunu kesitmrye çalışırız... Malum FEd bişeler ediyor ama ABD ekonomık verileri, abd firmaları, global dunya bir bütün inceleniyor. Bu arada büyük paralı dolar zengınleri firmaların kendı parasal durumları, para partk edecek noktaları değiştirmeli, yada yenıden yapmalı. Bu  ve bunun gibi durunları yatayda izlemek, mantıklı . Belirsizlikler gitmeden büyük paraların parkı gerçekleşmiyor malum... good luck trader...