E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
09 Nisan 2024 - 07:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel, bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarının sonlandırılması ve BMGK'nin ateşkes kararının uygulanması için İslam dünyasının birlikteliğinin gerektiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail ateşkes ilan edene ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşmasına izin verene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin'i ziyaretinde, ülkenin elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji gibi bazı yükselen sektörlerde devlet destekleriyle yaratılan kapasite fazlası üretimin, küresel ekonomide dengesizlikler yaratacağına işaret ederek, sanayi politikasında değişim talep etti.

IMF, 2 trilyon dolarlık özel kredi piyasasının daha yakından izlenmesi gerektiğini, sınırlı gözetim göz önüne alındığında sektörün hızlı büyümesinin finansal kırılganlıkları artırabileceği uyarısında bulundu.

JPMorgan, güçlü gelen Mart ayı istihdam verisi sonrası Fed'den faiz indirim beklentilerini öteledi.

Ne olacak?

• Türkiye’de piyasalar yarım gün açık olacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan 16 Nisan’da ABD’ye gidecek.
• G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı, 17 - 19 Nisan’da düzenlenecek.
• IMF - Dünya Bankası Bahar Toplantısı 18 - 21 Nisan’da düzenlenecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Yurt içi piyasaların 3,5 gün kapalı olduğu haftada piyasalar ABD TÜFE verisine odaklanacak.
10 Nisan tarihinde ABD tarafında TÜFE verisi açıklanacak. Enflasyon verileri son zamanlarda Fed'in faiz indirim patikası beklentileri adına daha da kritik önem teşkil etmekte. Çünkü Fed üyelerinden yapılan açıklamalar piyasadaki karmaşıklığı teyit eder nitelikte. Geçtiğimiz haftalarda Fed eyalet üyelerinden faiz indirim sinyalleri gelmeye devam etti. San Francisco Fed Başkanı Daly ‘’Bu yıl 3 faiz indirimi makul’’ derken, Cleveland Fed Başkanı Mester, ‘’Haziran'da faiz indirimi mümkün ancak verilere bağlı’’ dedi. Fed Başkanı Powell'da yaptığı bir konuşmada 2024'te üç faiz indirim sinyali verdi. Fakat geçtiğimiz günlerde Richmond Fed Başkanı Barkin'in ''Fed'in daha az cesaret verici veriler karşısında faiz indirimini düşünmek için zamanı var.'' açıklaması geçtiğimiz günlerdeki açıklamaların tersine bir görüş olduğunu gözler önüne seriyor.
İstihdam piyasalarındaki güçlü seyir enflasyon tarafını ABD'de baskılarken, gözler bugün açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine çevrilmiş durumda. Şu an ki beklentiler ABD'de aylık bazda çekirdek TÜFE'nin %0,3, yıllık bazda çekirdek TÜFE'nin %3,7, aylık bazda manşet TÜFE'nin %0,3 gelmesi yönünde. Yıllık bazda manşet TÜFE'nin %3,2'den %3,5'a yükselmesi bekleniyor. Enflasyonun yüksek kalması Fed'in faiz indirimlerini ay bazında öteleyebileceği algısını oluşturabileceği gibi risk iştahının da düşmesine neden olabilir.
ABD'den sonra gözler faizle ilgili belirsizliğin devam ettiği ECB'ye çevrilecek. ECB'den faiz değişikliği ön görülmüyor. ECB kanadının büyüme odaklı stratejiye geçip resesyondan uzaklaşması ihtimali ihracat kanallarını tekrar açabileceği gibi, ihracatı yüksek, satışları dövize endeksli, kurdaki yükselişi satışlarına yansıtabilen şirketleri öne çıkarabilir.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.627 - 10.756 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.692 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 5.430 azalışla 272.286 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.415 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 11.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 10.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.800 ve 11.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 10.400 ve 10.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatları son 5 ayın zirvesinde

 

Günün önemli şirket haberleri 09/04/2024

 

4 aşamada piyasa döngüsü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)