E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları son 5 ayın zirvesinde---

Petrol fiyatları son 5 ayın zirvesinde

Petrol fiyatları son 5 ayın zirvesinde
09 Nisan 2024 - 07:46 borsagundem.com

Orta Doğu'da artan gerilim ve devam eden arz kaygıları sebebiyle petrol fiyatları son 5 ayın en yüksek seviyesine yükseldi

Petrol, yatırımcıların Orta Doğu'da artan gerilimlere ve devam eden arz kaygılarına ağırlık vermesiyle beş ayın en yüksek seviyesine yakın işlem gördü.

Brent, Pazartesi günü beş seanstan bu yana ilk düşüşünü gerçekleştirerek yüzde 0,9 düşüşle kapattıktan sonra varil başına 91 dolara yükseldi. ABD ham petrolü 87 doların altındaydı. İsrail, Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini söyleyerek, düşmanlıkların hafifletilme potansiyelinin sinyalini verdi, ancak Hamas bu iddiayı yalanladı.

PİYASALAR OLASI BİR SAVAŞA ODAKLANDI

Piyasa aynı zamanda İran'ın geçen hafta İsrail'in Suriye'deki konsolosluğuna yönelik şüpheli saldırısına vereceği tepkiye de hazırlanıyor. Hizbullah savaşa hazır olduğu konusunda uyardı.

Genel görünüm yükselişe devam ediyor ve OPEC+ üretim kesintilerini sürdürürken bazıları yine 100 dolarlık petrolden bahsediyor. Opsiyon piyasası, Cuma günü 2019'dan bu yana fiyatlar yükseldiğinde kâr eden Brent'in en yoğun yükseliş yönlü alım opsiyonu alımıyla güçleniyor. Para yöneticileri de küresel kıyaslamada giderek daha fazla pozisyon alıyor.

Aralarında Yulia Grigsby ve Daan Struyven'in de bulunduğu Goldman Sachs Group analistleri 8 Nisan tarihli bir notta "Piyasa daha güçlü büyümeyi ve artan jeopolitik riskleri fiyatlıyor" dedi.

Bu hafta yatırımcıların, OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın aylık yayınları da dahil olmak üzere, arz ve talep görünümüne ilişkin anlık bir görüntü sağlayacak bir dizi raporu değerlendirecek.

ABD petrol üretiminde rekor kırdı

 

Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

 

Petrol fiyatları 5 ayın en yüksek seviyesini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)