E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
08 Aralık 2023 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında gerçekleşen görüşmeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türkiye ve Yunanistan'ın aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp iki ülkeyi birleştiren unsurlara, ilişkileri derinleştirmeye odaklanmaları gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, İsrail'e rehinelerin kurtarılması konusundaki desteğini yinelerken, Gazze'deki çatışma bölgelerinde kalan sivillerin Hamas üyelerinden ayrılmasının ve sivillerin korunmasının bir gereklilik olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var." diyerek İsrail'in sivilleri korumaya önem vermesi gerektiğini söyledi.

ABD, iyi niyet göstergesi olarak Azerbaycan'ın 32 Ermeni askerini, Ermenistan'ın ise 2 Azerbaycan askerini serbest bırakma kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Japonya ve Norveç liderleri, iki ülke ilişkilerinin, stratejik ortaklığa yükseltilmesinde mutabakata vardı.

Beyaz Saray: İran silahları veriyor, tetiği Husiler çekiyor.

Japonya ekonominin Temmuz – Eylül döneminde %2,0'lik piyasa tahminlerinden daha fazla, %2,9 oranında daraldığı açıklandı.

Ne olacak?

•Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
•Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı 11 Aralık’ta yapılacak.
•Moody’s’in 15 Aralık’ta Türkiye’ye ilişkin değerlendirme açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz gün yaklaşık %3 volatilitede hareket etti. Gün içinde 60 g HO'nun altına sarkan endeks, gün sonuna doğru gelen alımların hızlanmasıyla yönünü yukarı çevirdi. Günü 124 puan artış, %1,6 yükselişle tamamlayan BİST100 endeksinde en çok yükselen sektörü ulaştırma olurken, en çok düşen sektör menkul kıymet yatırım ortaklıkları oldu. Bu haftayı BİST100 endeksinden pozitif ayrışarak geçiren bankacılık endeksi ise geçtiğimiz gün %1,65 değer kaybetti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kasım ayına ilişkin Hazine Nakit Dengesi verilerini açıkladı. Buna göre, geçen ay Hazine'nin nakit gelirleri 751,6 milyar TL, nakit giderleri 656,3 milyar TL oldu. Faiz dışı giderler 574,2 milyar TL, faiz ödemeleri ise 82,1 milyar 66 TL olarak gerçekleşti. Faiz dışı denge ise 177,4 milyar TL fazla verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın başkenti Atina'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yunanistan – Türkiye ilişkilerine yönelik önemli mesajlar verdi; "Aramızda çözülemeyecek sorun yok." dedi.

Günün önemli şirket haberleri 08/12/2023

 

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

SPK 33 internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatıyor

 

SPK halka açık 2 şirketin birleşme başvurularına onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)