E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
05 Aralık 2023 - 07:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşmesinde İsrail'in Gazze katliamındaki son durum, ateşkes ve kalıcı barış çabaları ile insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması için atılan ve atılacak adımlar ele alındı.

Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başkanlık ettiği Türkiye - Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın "iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri değerlendirme ve ikili ilişkileri daha fazla ortaklıkla geliştirme fırsatı" olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ile ortaklığın en yüksek düzeyde olduğunu ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayandığını belirterek "Her iki taraf da iyi komşuluk, ortaklık ve karşılıklı çıkar ilkelerine dayalı bağları daha da geliştirme konusunda kararlı." dedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez, Türkiye'de elektrik iletim alanında 750 milyon doları bulabilecek yeni bir finansman operasyonu hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, partisinin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere müstakil olarak girme kararı aldığını bildirdi.

Suudi Arabistan, OPEC+ üretim kesintilerinin gerekirse Mart ayından sonra da devam edebileceğini açıkladı.

JP Morgan, 2024 Küresel Yatırım Görünümü Raporu'nu yayımladı. P Morgan, yüksek faiz oranları ve kredilerle ilgili sıkıntıların yönetilebilir olacağını ve gelecek yıl ekonomide bir resesyona yol açmamasının beklendiğini bildirdi.

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde düşen krediler ile ABD ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeniyle, 2024 yılında küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğine işaret etti.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken Avrupa ve ABD’de PMI verileri açıklanacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin, bu hafta BAE ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.nKasım ayında TÜFE, yaklaşık %3,9 olan konsensüs beklentilerin altında %3,28 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Ekim ayındaki %61,36 seviyesinden Kasım ayında %61,98 seviyesine yükseldi. Beklentimiz aylık bazda %3,5, yıllık bazda %62,32 artış yönündeydi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %71,99 seviyesinden %67,16 seviyesine gerilerken, çekirdek enflasyon ise %69,76 seviyesinden %69,89 seviyesine yükseldi. Konutlardaki yukarı yönlü seyir, TL’deki değer kaybı ve doğalgaz kullanımı ile aylık bazda enflasyon yükseldi. Mayıs ayında 0 olarak baz alınan doğalgazın Mayıs 2024’te baz etkisi ile %70 - 75’e yükselmesi beklenirken, yılın ikinci yarısında dezenflasyon sürecinin başlaması bekleniyor. ÜFE ise aylık bazda %2,81 artış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %39,39 seviyesinden Kasım ayında %42,25 seviyesine yükseldi. TÜFE tarafında aylık bazda %11,17 ile konut, %9,16 ile alkollü içecekler ve tütün, %3,43 ile haberleşme artış gösterirken, Kasım ayında düşüş gösteren tek grup %0,31 ile giyim ve ayakkabı oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyon verisine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ise "Enflasyonda gelecek yıl ortasından itibaren yıllık bazda belirgin düşüş, 2026 yılında ise tek haneyi hedefliyoruz. Enflasyonun düştüğü ortamda ise istikrar içinde, büyüme ve kalıcı sosyal refah konusunda güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" yorumunu yaptı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.815 - 9.001 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.977 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 4.217 artışla 263.300 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.918 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.300'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.200 - 9.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.800 ve 8.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 05/12/2023

 

Petrol fiyatları yatay seyir ediyor

 

Çin'de hizmetler sektörü faaliyetleri arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)