E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
20 Eylül 2023 - 08:43 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni’yi kabul etti. Kabulde, iki ülke ilişkileri başta olmak üzere Türkiye’nin AB üyelik süreci, bölgesel meseleler, Rusya – Ukrayna savaşının seyri, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin geleceği ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’den beklentimiz, uzun süredir ihmal ettiği ülkemize yönelik yükümlülüklerini süratle yerine getirmeye başlamasıydı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, New York'ta yatırımcılarla yaptığı görüşmelere ilişkin, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Şimşek: Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor. ABD temaslarımız kapsamında New York’ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile verimli görüşmeler yapıyoruz.

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, ABD ile arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini gerçekleştirmeye ve ekonomik ilişkileri geliştirmeye kararlı.

Çin, ekonomik istikrara dair yeni işaretler ve zayıflayan yuanın acil parasal gevşeme ihtiyacını azaltmasına bağlı olarak, beklentilere paralel şekilde gösterge borç verme faiz oranlarını sabit tuttu.

BM Genel Sekreteri Guterres, Karadeniz Tahıl Girişimi'yle ilgili, "Dünyanın, gıda güvenliği ve piyasaların istikrarı için Ukrayna ve Rus tahılı ile gübrelerine ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirmek için tüm çabalarımı sürdüreceğim." dedi.

ABD ve Japonya Dışişleri Bakanları, Çin'in nüfuzunu artırdığı Tayvan Boğazı'nda istikrarın gerekliliğine yönelik mutabakata vardı.

Rusya haber ajanslarında yer alan habere göre Aliyev, ABD Dışişleri Bakanına, Karabağ'daki askeri operasyonun Ermeni güçlerinin silahlarını bırakmasından sonra duracağını söyledi.

Asya Kalkınma Bankası: Çin'deki emlak krizi gelişmekte olan Asya'nın 2023 yılı büyüme görünümü üzerinde baskı oluşturacak.

Kenya Devlet Başkanı Ruto, Ukrayna'nın Afrika'nın doğusundaki gıda sorununa çözüm olabilmek için Mombasa Limanı'nda tahıl merkezi açacağını duyurdu.

Ne olacak?

ABD’de TÜFE verileri açıklanacak.

TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.

ABD Başkanı Biden aleyhine açılan azil soruşturmasının ilk oturumu gelecek hafta düzenlenecek.

S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bugün merakla beklenen Fed faiz kararı açıklanacak. Fed'in faiz kararı ise belirsizliğini koruyor. Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için artırılan faizler ardından ücret artış hızının azalması enflasyonda soğuma eğilimini gösterse de ABD'de TÜFE Ağustos ayında beklentileri aştı. Yıllık bazda enflasyon %3,2’den %3,7’ye yükseldi. Yaz sezonu olması nedeniyle artan turizm harcamaları enflasyonda yükselişe neden oldu. ÜFE verilerindeki yukarı yüksek seyir ile Dolara olan talebin artıp dolar endeksinin güç kazanması, OPEC+ kararlarıyla yükselen petrol fiyatlarının etkilerinin yansıyacak olması Eylül'de olmasa da Kasım toplantısında Fed’in faiz artırım ihtimalini güçlendirdi. Eylül ayında Fed'den faiz artırımı beklemezken, faiz kararı sonrası konuşmalarda daha şahin ton görebiliriz.

BİST100 endeksi ise haftanın ikinci işlem gününü %1,35 oranında yükseliş ve 103,6 puan artışla 7.784 seviyesinden tamamladı. %2 volatilite ile işlemlerin gerçekleştiği endekste gün sonuna doğru alımlar hızlandı. Endeks 22 g HO'nun sınırında günü bitirdi. Banka mevduatlarının yükselmesi ile BİST'ten para çıkışlarının hızlandığı görülse de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'deki yatırımcı görüşmelerinden gelen haber akışlarının endeksi dün desteklediğini düşünüyoruz.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (20/09/2023)

 

Endeksten hızlı yükselenler

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)