E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
19 Eylül 2023 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim (Putin'e) güvenmemem için hiçbir sebep yok. Batı ne kadar güvenilirse Rusya da en az o kadar güvenilirdir.

Erdoğan: (Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi) Birleşik Arap Emirlikleri olsun, Katar olsun, Suudi Arabistan olsun, Irak, hepsi bu konuda çok çok kararlı.

Erdoğan: (Enflasyonla mücadele) Ekonomi ekibimiz bu konularda yoğun bir gayretin, çalışmanın içerisinde. Başarılı bir süreci yönetiyorlar.

Erdoğan: (Türkiye-ABD) ABD ile iş birliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Biden ile görüşmelerde tıkanıklıkların önemli kısmını aştık, temaslarımızı artırma kararı aldık.

Elektronik perakendecisi (Media Markt, Teknosa ve Vatan Bilgisayar) ve akaryakıt sektöründeki (Petrofis Akaryakıt, THY Opet Havacılık Yakıtları ve Triple Star) 6 şirket hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 17 Ekim'de yapılacak.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD ekonomisinin bir gerileme sürecine girdiğine dair herhangi bir işaret görmediğini söyledi.

Reuters’te yer alan habere göre ECB enflasyonla mücadelenin bir sonraki aşamasında fazla likiditeyle mücadele edecek.

BlackRock Investment, Çin hisse senetleri için tavsiyesini düşürdü.

Elon Musk, X'in yakında tamamen ücretli olabileceğini söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi ve TÜFE verileri açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.

ABD Başkanı Biden, 19 – 20 Eylül'de düzenlenecek BM Genel Kurul toplantısına katılacak.

S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

TCMB tarafından TL’yi destekleyici adımlar gelmeye devam ediyor. Standart TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmaya yönelik aylık TL payı artış hedefi %2'den %2,5'e yükseltildi. Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi ve TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak. Ayrıca Kredi akışını rahatlatmak üzere ihracat ve KOBİ kredilerinde fatura muafiyet sınırı 50.000 TL'den 250.000 TL'ye çıkarıldı. Daha önce TCMB tarafından bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında yapılan değişiklik ile vadesi gelen KKM hesaplarını standart TL mevduata dönüştürme hedefi getirilmişti. Dün ise yeni düzenlemeler geldi. Bu düzenlemeler ile enflasyon altında kalan faiz ve düşen banka mevduat faizleri sebebiyle popülerliği artan KKM hacminin aşağı çekilmesinin hedeflendiğini düşünüyoruz. Diğer yandan iç talebe bağlı olarak bu yılda büyümenin %4’ün üstünde olması bekleniyor. Fakat ekonomi yönetiminin verdiği mesajlar büyümenin iç talep değil ihracat odaklı strateji ile olması yönünde. Alınan tedbirlere bakıldığında krediler daha da yavaşlayabilir. Kur yükselmesine rağmen ihracatın ithalatı karşılayamaması cari açığı artırırken, ekonomi yönetimi krediler tarafının daha da azaltılarak cari açığı kontrol altına almayı ve iç talebi kısmayı hedeflediği mesajları veriliyor. Atılan adımlar ihracatın büyümedeki payını artırmaya yönelik. Yapılan açıklamalara paralel olarak ihracat odaklı stratejiye ilişkin haber akışlarını daha da fazla görebiliriz. TCMB Perşembe günkü faiz kararı değerlendirmesinde ihracata yönelik atıfta bulunabilir.

Faiz haftası

 

Küresel zeytinyağı fiyatlarında yeni rekor

 

Petrol 10 ayın en yüksek seviyesine yakın işlem gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)