E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
14 Eylül 2023 - 07:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranı %15’ten %25’e yükseltildi. TL vadeli mevduata geçişi teşvik eden bir adım olarak, 6 aya kadar vadeli Kur Korumalı Mevduatlar için zorunlu karşılık oranı %25'e çıkarıldı. 1 yıla kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli olanlar için zorunlu karşılık oranı ise %5 olarak belirlendi.

ABD’de, aralarında Tesla, Meta, Google, OpenAI ve Microsoft gibi dev şirketlerin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu şirketlerin liderleri, yapay zeka alanında düzenleme arayışı için Kongre’de bir araya geldi.

IMF, küresel borcun geçen yıl coronavirüs salgını öncesi seviyelerinin önemli ölçüde üzerinde kaldığını belirterek, uzun süreli yükseliş trendine geri dönebileceğini bildirdi.

Fitch, bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini yükseltirken, gelecek yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini düşürdü.

Dünya Ticaret Örgütü, küresel gerilimlerin etkisiyle rakip ticaret ilişkilerinin küresel ticarette parçalı bir görünümün oluşmasına neden olduğunu bildirdi.

Google'ın küresel işe alım ekibinden yüzlerce çalışanının işine son vereceği bildirildi.

Ne olacak?

Euro Bölgesi’nde faiz kararı açıklanacak.
ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 21 Eylül'de New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.
ABD Başkanı Biden, 19 – 20 Eylül'de düzenlenecek BM Genel Kurul toplantısına katılacak.
S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Küresel piyasalarda haftanın en önemli verilerinden biri olan ABD TÜFE verisi dün açıklandı. Buna göre ABD’de enflasyon aylık bazda %0,6 artışla beklentilere paralel gerçekleşirken yıllık bazda enflasyon %3,2’den %3,7’ye yükselmiş oldu. Çekirdek enflasyon ise aylık %0,3 artışla %0,2 beklentisini aşarken yıllık bazda %4,7’den %4,3’e geriledi. Yaz sezonu olması nedeniyle artan turizm harcamaları enflasyonda yükselişe neden oldu. Veri sonrasında dolar endeksi güç kazanırken 20 Eylül’de gerçekleşecek Fed toplantısında faizlerin sabit kalacağı beklentisinde değişiklik gözlenmedi. Ancak enflasyonist risklerin ayakta olması ve petrol fiyatlarının yükselmesi ile Kasım toplantısında Fed’in faiz artırım ihtimalinin güçlenmesi beklenebilir.

ECB, bugün politika faizine ilişkin kararını açıklayacakken, faizlerde değişiklik beklemiyoruz. Avrupa tarafındaki resesyon endişeleri ve PMI verilerindeki eşik değerin altında kalan seviyelerin ekonomik aktivitelerde daralma beklentisini artırmasından dolayı ECB'den bu ay faiz değişiği ön görmüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 14/09/2023

 

Merkez Bankası, KKM'de zorunlu karşılıkları yükseltti

 

O şirket, değerleme yapmadan ortak olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden14 Eylül 2023 09:00

    yatay bekleniyomuş.yatırcaklar yani .boşverin siz inanmatyın bunlara .cuma kapanış büyük tarihi son çöküşü haber verdi demiştik 3 gündür doğru çıktı .yeni gelen 2 milon kripto hisseci kardeşlerimiz iyi vurgun yediler.kripto gibi sandılar .10 bin koyup 1 milom kazancak sandılar şimdi o 10 binleride eridi.size bi soru ekonominin başında kim var .Sayın ŞiMŞEK diceniz.peki OVP yi kim açıkladı .yıl sonu efason tahminin kim verdi .Şimşek hiçbir yerde yok .oda biliyor büyük ihtimal ne zaman gideceğinin hesabını yapıordsur.oda biliyorki yargı reformu olmadan demokratik parlamenter cumhuriyet rejimi olmadan ki şimdi birde yeni kanun değişikliği yapacaz diyo akapa rejimi .daha beter olacak yani eğitim reformu ki yeni kararlar daha geri götürüyor.tuik rakamları düzenlemesi , böyle birkaç şey acil düzelmeli ki yabancuı gerçek yatırımcı gelsin .gelenler yazıyo internette .bir tane yatıırmcı yok .oda cüzi paralr ülke için.afganan yada borsa varmı somalide mesela varmı .