E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
07 Temmuz 2023 - 07:40 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

BİST’te işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranı %0 olarak uygulanacak.

Bazı mal ve hizmetlerde KDV %8’den %10’a yükseltildi.

Mal ve hizmetlerde uygulanan KDV %18’den %50’ye yükseltildi.

Tüketici kredilerindeki BSMV %15’e yükseltildi.

Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarı %50 artırıldı.

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı 20.000 TL oldu.

Vergi oranları spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde %10’a, at yarışında %14’e, şans oyunlarında %20’ye çıkarıldı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, terörle mücadele etmenin İsveç'in de çıkarına olacağını, terör örgütü PKK'nın İsveç dışında birçok NATO ülkesinde organize suça karıştığını, NATO ülkelerinin buna karşı birlikte daha fazla işbirliği yapabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Fidan: Terör örgütlerinin ekmeğine yağ süren eylemlere izin veren bir ülkenin terörle mücadeleye nasıl katkı getireceği tartışmaya açık hale geliyor.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici tarafından tavsiye edilen liste fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına kısıtlama getirildiğini hatırlatarak, düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı: Kıbrıs müzakere sürecinde, bir uzlaşıya varmak adına tavizkar bir tutumla hareket edildiğine dair öne sürülen bu iddialar tamamen gerçek dışıdır.

ABD donanması, İran'ın Basra Körfezi'nde ticari bir gemiye el koyduğunu duyurdu.

Twitter'in, metin tabanlı yeni sosyal medya platformu Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısında bulunduğu bildirildi.

Ne Olacak?

•Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Ortalama Saatlik Kazançlar, Tarım Dışı İstihdam, İşsizlik Oranı verileri ön planda olacak.
•ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
•NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Pazartesi günü Vilnius'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Kristersson'un katılacağı bir toplantı düzenleyeceğim.
•ABD Başkanı Biden'ın 9-13 Temmuz'da İngiltere, Litvanya ve Finlandiya'ya seyahat etmesi planlanıyor.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 19 Temmuz’da Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi ziyaret edecek.
•NATO Liderler 11 – 12 Temmuz’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Çarşamba akşamı Fed Tutanakları yayımlandı. Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Powell’ın faiz artırım mesajları bu hafta da toplantı tutanaklarında yayımlandı. Toplantı tutanaklarında faiz artışı işaret edilirken, New York Fed Başkanı Williams, ‘’Fed'in Haziran ayında faizi sabit tutmasının doğru karar olduğunu, ancak devam eden ekonomik güçlenme karşısında faizlerin bir noktada yeniden artırılmalarının gerekli olabileceğini’’ söyledi. Tutanaklar ardından global piyasalarda risk iştahı düştü. Piyasalar ABD’deki ADP verisine odaklandı. ADP Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin üstünde geldi. İstihdamdaki güçlü seyrin talebe bağlı geri çekilen enflasyonu baskılayabileceği algısı ile faiz artırım ihtimali güçlendi.

BİST100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününü de TL bazlı rekorlarla kapattı. Global piyasalardan pozitif ayrışan BİST100 endeksindeki haftalık bazda yükseliş %7’ye yaklaştı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 7.074 - 7.309 fiyat aralığında işlem görerek günü 7.108 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 13.817 artarak 188.644 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.950 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 7.300'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 7.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.850 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 7.200 - 7.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 6.950 ve 6.900 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 06/07/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler (06/07/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)