E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Nisan 2023 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrılarının tepkileri ve endişeleri artırdığını belirtti.

28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için milletvekili geçici aday listeleri YSK'ye sunuldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ankara 3. bölge 1. sıra, Adalet Bakanı Bozdağ Şanlıurfa 1. sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık Osmaniye 1. sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin Ankara 2. bölge 1. sıra, Çevre Şehircilik Bakanı Kurum İstanbul 1. bölge 1. sıra, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya 1. sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Eskişehir 1. sıra, Gençlik ve Spor Bakan Kasapoğlu İzmir 1. bölge 1. sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Mersin 1. sıra, İçişleri Bakanı Soylu İstanbul 2. Bölge 1. sıra, Milli Eğitim Bakanı Özer Ordu 1. sıra, Milli Savunma Bakanı Akar Kayseri 1. sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Bursa 2. bölge 1. sıra, Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kahramanmaraş 1. sıra, Ticaret Bakanı Muş Samsun 1. sıra, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Trabzon'dan 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.

MKK nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 7 Nisan haftası itibarıyla 298.774 kişi düşüş gösterdi ve yeniden 4 milyonun altına indi.

WSJ’ye göre Binance US, müşterilerinin nakitlerini alacak banka bulmakta zorlanıyor.

BM, Kızıldeniz'de büyük bir çevre felaketine yol açabileceği uyarısı yapılan Safer petrol tankerini kurtarmak için 32 milyon dolara daha ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hazine Eski Bakanı Summers ABD'de resesyon ihtimalinin arttığını ve Fed'in faiz artırım patikasının sonuna geldiğini söyledi.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Knot, yüksek enflasyon nedeniyle bankanın faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini belirtti.

Tesla, yılda 10 bin Megapack üretme kapasitesine sahip yeni bir megafabrika açacağını duyurdu.

Ne olacak?

Almanya ve İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Türkiye’de Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurt dışı piyasaların tatil olması nedeniyle durgun bir gün geçirirken, hacim de düşük kaldı. Endeks haftayı 4.924 seviyesinden tamamlarken, haftalık bazda %2,3 değer kazandı.

Geçtiğimiz hafta yurt içi tarafta açıklanan enflasyon verileri ile haftaya başlayan endeks, yurt içi ve yurt dışı gündeminden gelen haber akışlarının etkileri ile yüksek volatilitede hareket etti. Endeks 4.680 – 5.209 aralığında %7,4 volatilitede hareket etti.

Geçtiğimiz hafta OPEC+ kararı ve Tarım Dışı İstihdam verileri piyasalara damgasını vurdu. OPEC+, üretim kesintisi kararı alırken, petrol fiyatları yönünün sert yukarı çekti. ADP verisinin aksine beklentilere paralel gelen TDİ sonrasında, ABD istihdamındaki güçlü seyir de devam etti. Tarım Dışı İstihdam verisi ile ABD’deki faiz belirsizliği sonrasında karmaşık bir dönemde istihdam tarafındaki yukarı yönlü seyir, iç talebe bağlı olarak enflasyon endişelerini de tetikledi. Gelen veri sonrasında dolar güçlenirken, altın fiyatları geri çekildi. Enflasyon endişeleri de Fed’in şahin tutumunu devam ettirme olasılığı artırırken, anketlerde 3 Mayıs’ta 25 baz puan faiz artırım ihtimali %66’ya yükseldi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.450 - 5.537 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.475 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 602 azalarak 252.0891 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.502 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.550 - 5.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.200 ve 5.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/04/2023

 

Asya borsaları yükselişte

 

Bitcoin küresel ekonomiye zarar veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)