E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
05 Nisan 2023 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Avrupa ülkeleri içinde en az vergi yükü olan ülkeyiz.

Nebati: Dünyanın tamamı, gıda ile ilgili enflasyonist bir baskı altında. Mayıs ayından itibaren tarladaki üretimleri alacağız ancak bu tarihten itibaren fiyatların düştüğünü görmüş olacağız.

Nebati: Ocak ayına girerken maaşlar arttı, asgari ücretle ilgili çok ciddi artışlar sağlandı. Mayıs ayında enflasyonun %50'nin altına düştüğünü göreceğiz.

Nebati: Enflasyonla ilgili beklentilerin kırıldığını görüyoruz.

Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerindeki bazı taşınmazların yeni devlet hastanesi yapımı amacıyla acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği: Hava yolu yolcu trafiği Şubat'ta %55 arttı.

ABD Başkanı Biden, yapay zekanın neden olabileceği tehlikelere karşı teknoloji şirketlerinin sorumluluk alması gerektiğini ve Kongre'nin de bu kapsamda adım atması gerektiğini söyledi.

Cleveland Merkez Bankası Başkanı Mester, politika yapıcıların gösterge faiz oranlarını bu yıl %5'in üzerine çıkarmaları ve enflasyonu bastırmak için bir süre daha kısıtlayıcı seviyelerde tutmaları gerektiğini söyledi.

ABD eski Başkanı Trump, kendisine yöneltilen suçlamaları 'seçim müdahalesi' olarak yorumladı

ABD Hazine Bakanı Yellen, ülkelerin borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bekleyen davaların çözümü için zamanında harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin batısında iki noktaya hava saldırısı düzenledi.

G7 Ticaret Bakanları, ileri teknolojilere yönelik ihracatların kontrolünde iş birliği yapılmasını taahhüt ettiklerini bildirdi.

Yeni Zelanda Merkez Bankası, gösterge nakit oranını 50 baz puan artırarak %5,25'e yükseltti.

Ne olacak?

Yurt dışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksinde yüksek volatilite dün de devam etti. Hacimlerin düşük olması volatilite de artışa neden olurken, gün sonu gelen tepki alımları ile endeks 4.900 direnç seviyesini kırdı. İletişim sektörü payları dünün en çok kazandıran sektör grubu olurken, hisse bazlı SISE, THYAO, TCELL ve TUPRS payların endekse etkisinde ön plana çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda gündemin en önemli maddeleri arasında yer alan bankacılık krizi ekonomilerde küçülme beklentilerini artırmış ve resesyon endişelerine neden olmuştu. Bu endişeleri ardından petrol fiyatlamaları 70 dolar seviyesine kadar geri çekilirken, önce majör merkez bankalarının endişe yok mesajları ile hafif yukarı yönlü seyre geçerken, OPEC+’nın beklemedik şekilde üretimde azaltma açıklamasının ardından sert yükseldi. Suudi Arabistan, kesinti adımını piyasa istikrarını desteklemek üzere alınan bir tedbir olarak nitelendirdi. Rusya da daha önce petrol üretiminde günlük 500.000 kesinti yapacağını açıklamıştı.

Ons altında yön arayışı sürüyor. SVB’nin iflası sonrasında artan resesyon endişeleri nedeniyle Fed’in faiz artırımlarına son verebileceği beklentileri sonrasında Şubat 2022’den sonra ilk kez 2.000 seviyesinin üstü[1]ne çıkan ons fiyatlamaları, Fed’in ‘sıkı politikaya devam’ mesajları ardından 1.935 seviyesine kadar geri çekildi. Fed, her ne kadar sıkı politikaya devam mesajı verse de ABD’li yetkililerin geçtiğimiz Salı günü son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık sektörünü yakından takip edeceklerini göstermeleri, son haftalarda bankacılıkta yaşanan sorunlar FED’in agresif para politikası duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin azalmasına neden oldu. Bu durum da ons altının yönünü yukarı çevirirken, kısa vadede para politikaları ons altının yön arayışındaki belirsizlikleri sürdürüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.415 - 5.706 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.650 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 39.406 artarak 288.179 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.465 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.750’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.050 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.700 - 5.750 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.350 ve 5.550 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Metallerde karışık seyir

 

ABD doları yüzde 15 gerileyebilir

 

6 ay vadeli komisyonla Mercan Kimya halka arzı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL05 Nisan 2023 10:36

     (6)  (6)  (6)  (6)  Kapanışa doğru ya kadar doğru fakat bir iki saat kala kapanışa yine ralliler yapacağız.Yakında Z kuşağından yeni milyonlarca yatırımcıyı borsaya kosaçaklarını düşününce parayı koyacak yer bulamıyorum artık.