E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD doları yüzde 15 gerileyebilir---

ABD doları yüzde 15 gerileyebilir

ABD doları yüzde 15 gerileyebilir
05 Nisan 2023 - 07:58 borsagundem.com

Eurizon SLJ Capital'e göre, ABD doları gelecek 1,5 yılda yüzde 10 - 15 daha gerileyebilir

Eurizon SLJ Capital'e göre, enflasyonda yavaşlamanın Fed'e faiz oranlarını indirme imkanı vermesi halinde ABD doları gelecek 1,5 yılda yüzde 10-15 değer kaybedebilir.

Eurizon'un stratejistleri Stephen Jen ve Joana Freire tarafından hazırlanan araştırma notuna göre, Fed şahinliğinin tepe noktasına çok yakın ve bir sonraki adımı borçlanma maliyetlerini düşürme yönünde olacak.

"Halihazırda çok fazla Fed sıkılaştırması yürürlükte, ABD ve dünyadaki enflasyon riskleri büyük ölçüde aşağı yönlü" değerlendirmesinin yer aldığı araştırma notunda, "Dünyanın büyük bölgelerinde zaten bastırılmış olan ekonomik aktivite seviyesi, ironik bir şekilde, muhtemelen küresel talebin çökmesini önleyecek" tespitinde bulunuldu.

Su senaryonun doların önemli ölçüde zayıfladığını gösterdiğini savunan Jen, tahminini ABD'de enflasyonun 2021'de yükseldiği hızla gerileyeceği tahminine dayandırdı.

Rus uzmanlardan dolar kuru tahmini!

 

Powell'ı açıklamaları dolara yön verecek

 

Dolar, Fed'in faiz kararı öncesinde temkinli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Nisan 2023 08:48

    bu teori BTC yi ateşledi. yani ABD doları karşılıksız bankalarkutulamıyor dlardan vazgeçtiği için bazı büyük devletler kasalarını boşaltmaya reel altına vb geçiyor diye... felan filan 1 aylık teroilerden biri. altın bunun için yukseldi zaten nereden nereye geldi 1 ayda... bir nevi teorilerden biri