E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBorsada tarihi halka arz heyecanı---

Borsada tarihi halka arz heyecanı

Borsada tarihi halka arz heyecanı
13 Nisan 2021 - 11:20 borsagundem.com

Sadece birinci çeyrekte 1,8 milyar dolar getiri sağlayan kripto para borsası Coinbase Çarşamba günü Nasdaq Endeksi’nde halka arz olacak. 50 ila 100 milyar dolar arasında değer biçilen şirket şimdiden ETF’lerin gözdesi konumunda


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para borsası Coinbase, Nasdaq Endeksi’nde Çarşamba günü halka arz olacak. Dünyaca ünlü kripto para borsasının COIN sembolü üzerinden işlem görmeye başlayacak. Söz konusu haber kripto dünyasında olduğu kadar borsa çevrelerinde de heyecanı arttırdı.

Tarihin ilk kripto para endeks fonunu kuran yatırım danışmanlığı şirketi Bitwise Asset Management’ın Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan CNBC’ye konuyla ilgili yaptığı açıklamalarında, “Coinbase insanların aklını başından alacak. Geleneksel finansın kriptoda gerçekleşen büyümeyle baş etmeye zorlanacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Hougan’ın yorumları kripto dünyasına ilişkin verilerle uyuşuyor. Coinbase kripto paraların geri dönüşünden en çok yararlanan şirketlerden birisi. 56 milyon onaylı kullanıcısı olan kripto borsası sadece birinci çeyrekte 1,8 milyar dolar getiri sağladı ve şirketin değeri 50 milyar dolarla 100 milyar dolar arasında seyrediyor.

Bahsedilen değerlemeler nereden bakılırsa bakılsın olağanüstü seviyelerde. Buna karşın, New York Menkul Kıymetler Borsası'nı yöneten Intercontinental Exchange'in piyasa değeri 65 milyar dolar, Nasdaq'ın ise 25 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

Bu tür bir değerleme, yatırım topluluğunu ve özellikle borsada işlem gören fon yatırımcılarını çok heyecanlandırıyor.

Kriptoya yapılacak en saf yatırım

Kripto varlıklar, diğer emtiaların geçmişte yaşadığı sorunun aynısını yaşamaktaydı: Yüksek miktarda talebe karşılık önemli bir yatırım varlığı eksikliği söz konusuydu. Buna karşın Coinbase bu sorunu çözmek için önemli bir yol kat edecek.

Renaissance Capital Halka Arz Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) yöneten servet danışmanlığı şirketi Renaissance Capital’ın Halka Arz Piyasası Kıdemli Borsa Stratejisti Matt Kennedy konuyla ilgili açıklamasında, “Coinbase halka açık olan en büyük saf kripto para şirketi seçeneği olacak” ifadelerine yer verdi.

Blockchain teknolojisine odaklanan Transformational Data Sharing ETF'sini yöneten Christian Magoon da benzeri yönde fikir paylaşıyor. Magoon, "Aktif olarak yönetilebildiği için, halka açıklandığı anda satın alabiliriz ve portföyümüze olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Coinbase’in halka arz olmasıyla birlikte ARK Fintech Innovation ETF’si gibi finansal teknolojiye odaklanan birçok ETF’nin de kripto para borsasına yatırım yapması bekleniyor Magoon konuyla alakalı, “Kripto türü fonlar için başvuran çok daha fazla ETF firması göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com'un dış kaynaklardan derlediği verilere göre kriptonun bireyler ve kurumlar tarafından mülkiyeti hala oldukça düşük olduğundan, birçok kişi Coinbase'in değerlemelerinin daha fazla özel kuruluşu halka arz olmaya teşvik edeceğine inanıyor.

Hougan, "Yatırımcılar kripto ekosisteminin inşasındaki şirketlerin ne kadar hızlı büyüdüğünü fark ettikçe kripto hisse senetleri için de altına hücum göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Eski Kıdemli Danışmanı ve şu anda dijital pazardaki firmaların bir derneği olan Dijital Varlık Piyasaları Derneği'nin CEO'su Michelle Bond, Coinbase’in listelenmesinin "gündemdeki engellerini yıkacağını” belirtiyor. Bond, Coinbase’in geleneksel bir piyasa düzenleyici tarafından onaylanmasıyla gerekli olan “şeffaflık, bütünlük ve kamuoyu bilgilendirmesinin" şartlarının sağlanacağını söyledi.

Borsalarda ilk uyarı sinyali

 

Boğa piyasasında son aşama

 

Bitcoin 60 bin doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çivisi çıkık13 Nisan 2021 19:12

    Herif daha önce halka dayadıklarında. Nasıl para kazandıysa tvde her gün 10 kere üçüncüsünün reklamını yapıyor e tabi biraz yerli milli bayrak gurur onur toprak vs vs işde bir mehteran eksik arkada,ama sihirli cümle en son a saklanmış şimdi gel sende kazan 😂😂😂😂😂 madem o kadar karlısınız eyvallah neden milleti ortak ediyorsunuz he ? Karloslar ? Heeeee 8 lira ederi 45-50 den yaslamak için mi ?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Nisan 2021 11:53

    Adamlar hayali bir şeyi allayıp pullayıp boyayıp millete nasıl satıyorlar.

  • Mehmet13 Nisan 2021 11:42

    Heyacan kalmadı, bizim borsa dünyada 10 yılda en çok düşen 3. ülke. Kim zarar etmek ister.