E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada son durum: Hedef puan!---

Borsada son durum: Hedef puan!

Borsada son durum: Hedef puan!
16 Nisan 2024 - 08:00 borsagundem.com

Borsa İstanbul, yeni haftaya negatif bir başlangıç yaptı. İran-İsrail gerilimindeki düşüşe rağmen, kâr satışlarının arttığı borsada, uzmanlar orta-uzun vadede olumlu görüşlerini sürdürdüklerini ve hedef puanın 11500 olduğunu bildirdi.

Yılın başından itibaren %30 artarak diğer küresel borsalardan olumlu bir şekilde ayrılan Borsa İstanbul, bayram tatilinin ardından, İran-İsrail gerilimi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rekor zarar açıklaması gibi faktörlerle yeni haftaya olumsuz bir başlangıç yaptı.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Türk hisse piyasasında kısa işlem haftasının gerçekleştiği geçtiğimiz haftaya, İsrail-İran gerginliği damgasını vurdu. BIST’in tatil olduğu dönemde dolar endeksi (DXY) %1.8 yükselirken, vadeli MSCI GOP endeksi %2.3 değer kaybetti. Aynı dönemde 5 Yıl vadeli Türkiye CDS’inde 295 baz puanla 310 baz puan arasında bir fiyatlama olduğu görülüyor.

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberine göre, uzmanlar İran-İsrail arasında gerginliğin devam etmesi ve gelişmelerin global enflasyonu yükseltme riski olduğuna dikkat çekerken jeopolitik risklerde tansiyonun kısmen düştüğünü söylüyor. Uzmanlar bu kapsamda risk fiyatlamasının etkisinin kısa vadeli kalmasının beklendiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar borsada ana senaryoda bir değişiklik olmadığı sürece pozitif seyrin devam etmesini bekliyor.

S&P’nin not değerlendirmesi etkisi

Borsa İstanbul’da dün yaşanan geri çekilmeyi kâr realizasyonu olarak değerlendiren uzmanlar seçim stresinin geride kalmasıyla ekonomide atılan adımların etkilerinin görülmeye başlayacağı bir döneme girildiğine dikkat çekiyor. Daha önce kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin notunu yükselttiğine vurgu yapan uzmanlar 3 Mayıs’ta Standart & Poors’un da (S&P) Türkiye’nin notunu yükseltmesini bekliyor. Uzmanlar not artırımı ile birlikte CDS’lerde geri çekilmesinin hızlanacağını ve yabancıların Borsa İstanbul’a daha fazla giriş yapacağını söylüyor.

Borsada 2024 hedefi kaç puan?

Aracı kurumların borsaya yönelik olumlu bakış açısında şimdilik bir değişiklik bulunmuyor. Enflasyonla mücadelede sıkı para politikalarının kararlılıkla sürdürüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, ülke risk priminin gerilediği, TL’nin reel olarak değerlendiği, ülke kredi not artırım potansiyelinin korunduğu ve yurtdışı borçlanma maliyetlerinde rahatlama ihtimali karşısında TL cinsi varlıklar ve borsa bazında pozitif bakış açılarının devam ettiğine vurgu yapıyor.

Teknik açıdan borsada dolar bazlı olarak 302 dolar, TL bazlı olarak 9 bin 800 puanın altındaki kapanışlarda, 9 bin 700-9 bin 600 puan destek olarak takip ediliyor. 9 bin 800 üzerindeki kapanışlarda 9 bin 900 ve 10 bin puanın aşıldığı bir senaryonun gerçekleşme ihtimali artar. Aracı kurumların bir çoğu borsada 2024 yılı beklentisi 11 bin 500 puanın üzerinde bulunuyor.

Borsa İstanbul bir hisseye kredili işlem yasağı getirdi

 

Bu 3 riske karşı borsalar savunmasız

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)