E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
03 Nisan 2024 - 08:27 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Medyada yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı değerlendirmede hayat pahalılığı, korona virüs salgını ve Ukrayna - Rusya Savaşı süreçleri ile başlayan ve artış gösteren enflasyon baskısı ve sonuçlarının 31 Mart’ta hissedildiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile TCMB Başkanı Fatih Karahan, 15 - 20 Nisan tarihleri arasında IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak için Washington’a gidecekler.

AK Parti Sözcüsü Çelik: 4,5 yıldan daha fazla bir zaman için Türkiye'nin önünde bir seçim gündemi yok.

Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park pistinin ihalesi tamamlandı. İhaleye tek teklif Can Holding’den geldiği medyada yer aldı.

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Zeydan'ın seçime yeterliliği olmadığı gerekçesiyle seçilmemiş sayılmasına ve ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine karar verdi.

San Francisco Fed Başkanı Daly: Fed/Daly: Bu yıl 3 faiz indirimi makul.

Cleveland Fed Başkanı Mester: Haziran'da faiz indirimi mümkün ancak verilere bağlı.

Xiaomi ilk elektrikli aracı SU7 için 100.000'den fazla sipariş aldığını ve teslimatlara başladığını duyurdu.

Ali Koç, ligden çekilme opsiyonunu 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı.

Ne olacak?

Yurt içinde TÜFE bugün açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde bugün öncü TÜFE verileri açıklanacak.
ABD’de bugün ADP Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri açıklanacak.
Dışişleri Bakanı Fidan, 3 ve 4 Nisan'da düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.
ABD Hazine Bakanı Yellen, bugün ikili görüşmelerde bulunmak üzere Çin'e gidecek.
Fed Başkanı Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
OPEC+ toplantısı bugün gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Bugün TÜİK tarafından Mart ayına ilişkin enflasyon verisi açıklanacak. Mart ayında aylık bazda %3,5'luk enflasyon bekliyoruz. Bu da yıllık bazda yaklaşık %69 seviyesine tekabül ediyor. 2024 yılında aylık bazda enflasyonun beklentinin üstünde gelmesi ve dolara olan talebin artmasıyla Mart ayında TCMB 500 baz puan faiz artırmıştı. Mayıs ayında geçen yılki doğalgaz fiyatlamalarının 0 olarak alınması ile Mayıs ayında enflasyonun zirve yapması beklenirken, yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sert düşüş bekleniyor. Geçen yıl Temmuz ve Ağustos aylarında sırasıyla%9,49, %9,09 gelen enflasyon ile baz etkisinin devreye gireceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda da Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıklamalar yapmıştı. Şimşek, enflasyona bağlı olarak yeni vergilerin getirilmeyeceğini, KDV, kurumlar ve gelir vergilerinde herhangi bir artışa gidilmeyeceğini, enflasyonun 3 Temmuz'dan itibaren düşmeye başlayacağını söylemişti.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 9.961 - 10.275 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.002 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 9.198 artışla 304.963 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.066 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 10.200’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.800 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.200 ve 10.400 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.800 ve 9.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 03/04/2024

 

Ons altından bir rekor daha

 

Avrupa borsaları gayrimenkul hisselerinin etkisiyle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)