E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altından bir rekor daha ---

Ons altından bir rekor daha

Ons altından bir rekor daha
03 Nisan 2024 - 07:33 borsagundem.com

Fed yetkilileri Daly ve Mester'in Fed'in 2024 faiz indirimi ile ilgili açıklamaları sonrası ons altın rekor seviyelere taşındı

Daly ve Mester'in Fed'in 2024 yılında üç kez faiz indirimine gitmesini beklediklerini söylemeleri ons altını rekor seviyelere taşıdı.

Ons altın bu sabah 2.288,41 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,15 artışla 2283,85 dolardan işlem görüyor.

Altın, Fed'in faiz oranlarının düşeceği beklentisiyle bu yıl neredeyse %11 oranında yükseldi. Son 1 ayda yükseliş yüzde 9,62 oldu.

Standard Chartered Plc analistlerinden Suki Cooper'a göre, açık pozisyonlardaki düşüş, altının son dönemdeki rekoruna kısa pozisyon kapatmanın katkıda bulunmuş olabileceğini gösteriyor. Metali yükselten yeni bir katalizörün olmaması "fiyat hareketinin dalgalı ve düzeltmelere eğilimli olma olasılığını artırıyor" dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün ilerleyen saatlerde bir konuşma yapması ve politika görünümüne ilişkin yeni bilgiler sunması planlanıyor.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?

 

Yatırımcılar altın rallisine katılmalı mı?

 

Ons altında yeni rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)