E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

Borsada satıcılı açılış bekleniyor
09 Mayıs 2022 - 08:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

G7 ülkeleri, Rusya'dan petrol ihracatını kademeli olarak bitireceklerini ya da tamamen keseceklerini duyurdu.

G7 çevrimiçi zirvesinden Rus petrolünün ithalatının durdurulması dahil Rusya'ya yönelik yaptırımların genişletilmesi ve Ukrayna'ya verilen desteğin devam ettirilmesi kararları öne çıktı.

ABD, Sberbank ve Gazprombank'ın yöneticileri ile 3 Rus televizyon kanalına yaptırım uyguladı.

AB Komisyonu Dış Politikalar Şefi Borrell: AB, Ukrayna'yı yeniden inşa etmek için Rusya'nın rezervlerine el koymalı.

Eski Fed yetkililerinden Powell’a eleştiriler sürüyor. Eski Fed yetkilileri Fed'in bir resesyonla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Avusturya Merkez Bankası Başkanı ve ECB Üyesi Holzmann: Bu yıl iki veya üç faiz artırımı uygun olur

Çin Başbakanı Keqiang, Covid – 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler ekonomik aktivite üzerinde etkisini gösterirken, istihdamın karmaşık ve riskli durumuna dikkat çekti. Keqiang şirketlere üretime geri dönmeleri çağrısında bulundu.

Çin'in ihracatı %12,5 arttı.

Ne Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati başkanlığındaki heyet, 10 – 11 Mayıs’ta Marakeş’te düzenlenecek EBRD Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantılarına katılacak.

Hazine Tahvil İhalesi gerçekleşecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya Başbakanı Scholz'u, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı kazandığı zaferin yıl dönümü olan 9 Mayıs'ta Kiev'i ziyaret etmeye çağırdı.

AB – Japonya Zirvesi, 12 Mayıs'ta Tokyo'da yapılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Küresel piyasalar Fed’in belirsizliğini ortadan kaldırmasıyla kısa süreli de olsa yükselirken, stagflasyon endişelerinin artarak devam etmesiyle haftanın son işlem gününde satıcılı seyre yöneldi. Özellikle Fed'in enflasyonu önlemekte zorlanabileceği algısı ile düşüşler hızlandı.

ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi yayımlandı. Nisan ayında tarım dışı istihdam 380.000 olan beklentileri aşarak 428.000 kişi açıklanarak beklentileri aştı.

Bayram tatili sonrasında geçen hafta iki işlem günü açık olan BİST100 endeksi de haftayı küresel piyasalara paralel şekilde tamamladı. TÜİK tarafından açıklanan yaklaşık ~%70 oranındaki enflasyon verisi sonrasında, risksiz varlıkların enflasyon karşısında yetersiz kalması ile riskli varlıklara geçişlerin hızlandığı gözlemlendi.

ABD tarafında da bu hafta enflasyon verisi açıklanacak. Geçtiğimiz ay ABD'de son 40 yılın en yüksek enflasyon verisi açıklanmıştı. ABD'de öncü büyüme verilerinin de beklentilerinin altında gelmesi sonrasında, Rusya - Ukrayna gerginliğinin artarak devam ettiği bu dönemde ABD enflasyonun yukarı yönlü seyrinin devam edeceğini düşünüyoruz. Öncü büyüme verisinin de negatif olması ile korkusunun piyasalarda etkisini görüyoruz.

Faiz sebep, enflasyon sonuç

 

Piyasalarda volatilite arttı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)