E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda volatilite arttı---

Piyasalarda volatilite arttı

Piyasalarda volatilite arttı
09 Mayıs 2022 - 08:34 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD’de genel olarak iyi gelen 1Ç22 sonuçlarına rağmen , piyasalar geçen hafta  ABD para politikasının sıkılaşması ve ekonomik yansıma korkuları ile satıcılıydı.

FED , Mayıs toplantısında faizleri beklentilerden düşük 50 baz puan artırmasına karşın, hem  enflasyonla agresif bir şekilde mücadele etme gereğini açıklayıp hem de Haziran toplantısında 75 baz puanlık artırımı planlamadığını söylemesi piyasalardaki volatilitenin ana kaynağı oldu.  Diğer taraftan Fed’in de Temmuz ayı başlarında bilançosunu küçültmeye başlaması ile zorunlu bir parasal normalleşmenin ekonomi üzerindeki sonuçlarının belirsizliği de kaygıyı artırdı.

Cuma açıklanan Nisan TDI  428K, bu iyi mi kötü mü?  İyi çünkü iş piyasası genişliyor, büyüme iyi gidiyor. Kötü, çünkü Fed’e, işsizlik yaratmadan agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmesi için bolca alan sağlıyor.

Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Nazi Almanyası’nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı tarih olan 9 Mayıs  Rusya’nın Milli Günü. Batı medyasında Rusya yalanlamış olsa da 9 Mayıs’a yönelik  ciddi iddialar bulunmakta. Ama dün BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ilk kez Ukrayna’da barış isteyen bir çağrıyı veto etmedi. Moskova’nın bu hamleyi cephedeki kazanımlarını korumak ve Kiev’i gerilimi tırmandıran taraf olarak göstermek için yaptığı anlaşılıyor. Aynı gün yani dün Rusya’nın gövde gösterisine bir gün kala hem ABD hem de Kanada’nın Kiev’deki büyükelçilik binaları yeniden hizmete açıldı. Üstelik Kanada Başbakanı da oradaydı. Barış umudu mu , yoksa karşılıklı güç gösterisi mi?

Bu hafta ; ABD’de Nisan ayı TÜFE (Çarşamba) ve ÜFE  (Perşembe) verileri ana gündem. Diğer taraftan ise AB’nin Rusya’ ek yaptırım paketinin de bu hafta açıklanabileceği beklentisi hakim. Yurtiçinde ise bugün Kabine toplantısı var. Toplantıda sığınmacı ve göçmenlerle ilgili devam eden tartışmanın ele alınması ve 1 milyon Suriyeli için hazırlanan dönüş projesinin değerlendirilmesi projenin takvimine ilişkin ayrıntıların masaya yatırılacağı belirtiliyor.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

 

ABD ve Avrupa vadelilerde negatif seyir

 

Petrol fiyatlarına ambargo etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)