E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada rotasyon ne zaman sona erecek?---

Borsada rotasyon ne zaman sona erecek?

Borsada rotasyon ne zaman sona erecek?
16 Mart 2021 - 12:38 borsagundem.com

JPMorgan stratejistleri, borsada görülen rotasyonun kazananları düşük fiyatlı hisselerden, teknoloji hisselerine dönüşün ne zaman olacağını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisseleri, Dow Jones Industrial Average’ın ve S&P 500’ün geçtiğimiz hafta gösterdiği rekor kapanışların ardından durgun başladı. ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvillerindeki %1,61’lik verim oranı ise sabit kaldı. Ancak dikkatler çarşamba günü gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına çevrildi. FED ise son haftalarda artan tahvil verimleri çerçevesinde kilit noktada yer aldı. Merkez bankası verimlerde görülebilecek yeni bir artış dalgasını önleme konusunda baskı altında.

JPMorgan stratejistlerinin yaptığı açıklamaya göre ise, tahvil verimlerindeki artış henüz sona ermedi ve pandemiden zarar gören sektörlerdeki düşük fiyatlı döngüsel hisselerden, sağlık ve teknoloji gibi daha savunmacı sektörlerin hisselerine dönüş için erken. Marketwatch’un haberine göre, yatırım bankasının Mislav Matejka önderliğindeki stratejistleri, ekonomik aktivite yükselirken fayda gören döngüsel hisselerin değerlemelerinin “aşırı” yüksek görünmeye başladığını açıkladı.

Örneğin Avrupa’nın döngüsel hisseleri, geçtiğimiz 11 ayda savunmacı hisselerden %57 oranında daha yüksek performans göstererek, geçtiğimiz toparlanmalarda ulaştıkları zirvelere yakın seviyelerde seyretti. Bunun sonucunda, JPMorgan stratejistleri, döngüsel hisselerin rallisinin boyutları ve değerlemelerinin ulaştığı seviyeler göz önünde bulundurulduğunda döngüsel/savunmacı hisselerin büyük çoğunluğunun “geride kalabileceğini” söyledi.

Ancak stratejistler yine de bu dönemin, rotasyon trendinde tersine dönüş için pozisyon almak için henüz erken olduğu konusunda uyarıda bulundu. Stratejistler, “trendin tersine dönmesi için satın alma yöneticileri endeksinin zirve yapması, görece gelirlerin zayıflaması ve tahvil verimlerindeki yükselişin sona ermesi gerekiyor” açıklamasında bulundu. JPMorgan stratejistlerine göre bu üç önemli gelişmenin yakın zamanda yaşanma ihtimali oldukça düşük.

Zira döngüsel hisseler için gelir momentumu yüksek ihtimalle, “gelecek birkaç çeyrekte hızlanarak devam edecek.” Satın alma yöneticileri endeksi söz konusu olduğunda ise, küresel döngünün tutarsız bir seyir izliyor olması nedeniyle, zirvenin yakın olmadığı düşünülüyor. Bunun nedeni olarak ise, Çin’de potansiyel zirve görülürken, ABD’nin yükselişte olması ancak Avrupa’nın yaz aylarında yükseliş beklentisi taşıması gösteriliyor.

Döngüsellerin kilit faktörü, tahvil verimlerinin izleyeceği yön olmaya devam edecek. Daha da önemlisi, JPMorgan stratejistlerine göre, verimlerdeki yukarı yönlü hareketin sona ermesi için henüz erken. Stratejistler, “evet, kısa vadede politika yapıcılar aşağı yönlü baskı uygulamaya devam edecek ancak ekonomi güçlendikçe daha yüksek verimleri kabul etme ihtimalleri yüksek” dedi.

Açıklamanın devamında, “verimler yükseldiği sürece, döngüsel hisselerde satış dalgası olmaz” ifadesi kullanıldı. Diğer yandan değerinin altında işlem gören değer hisseleri, ekonominin yeniden açılması ve bankalar üzerindeki alım pozisyonları nedeniyle, JPMorgan stratejistlerine göre çekiciliğini koruyor. 

Değerinin altındaki hisseler geri dönüyor: İki sektöre dikkat

 

Uzun vadeli hisseler yüksek performans gösteriyor

 

Buffet kendi tavsiyesine uymadı, 773 milyon dolar kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)