E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeğerinin altındaki hisseler geri dönüyor: İki sektöre dikkat---

Değerinin altındaki hisseler geri dönüyor: İki sektöre dikkat

Değerinin altındaki hisseler geri dönüyor: İki sektöre dikkat
16 Mart 2021 - 10:50 borsagundem.com

Küresel borsalar da ekonomik toparlanma beklentilerinin yükselmesinin ardından değerinin altındaki hisseler 14 yıl sonra nihayet yükselişe geçti. Uzmanlar değer hisseleri arasında finans ve enerji sektörlerine dikkat çekiyorlar


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyüme odaklı hisseler karşısında 14 yıl boyunca süregelen hayal kırıklıklarının ardından değerinin altındaki hisselere yönelen yatırımcılar nihayet başarıya ulaşıyor. Bu başarı mantıklı temellere de dayanıyor. Zira değer hisselerinin dahil olduğu sektörler ekonomik döngünün başlangıcıyla birlikte daha iyi performans gösterme eğilimindedirler. Ancak değerinin altındaki hisselerin bu 14 yıl boyunca sahte yükselişler göstermesi ve büyüme odaklı hisselerin manşetlerde daha fazla yer bulması değer yatırımlarına şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor.

Marketwatch’un haberinde yatırım danışmanlığı firması Truist Advisory Services’ın Yatırım Analisti Dylan Kase ve Baş Borsa Stratejisti Keith Lerner borsalardaki rotasyon ticaretinin gerçek olduğunu ve hala yukarı yönlü ticaret için yükseliş ihtimali bulunduğunu belirtiyor.

Analiz ekibi konuyla ilgili açıklamasında, “Büyüme odaklı hisselerin değerinin altındaki hisselere olan hakimiyeti 2020’nin son baharında zirve yaptı açıklamasına yer verdi.

Borsa uzmanları, “Değer hisselerinin uzun süredir devam eden ciddi derecede düşük performanslarının yanı sıra ABD ekonomisinin 35 yıldan uzun bir dönemdir en hızlı büyümesinin eşiğinde olduğu göz önüne alındığında, önümüzdeki 12 ayda değer hisselerinde büyüme hisselerine göre hala daha fazla yukarı yönlü fırsatlar görüyoruz. Değer hisselerinin son zamanlardaki performanslarının bir kısmını pekiştireceğini görmek olağandışı olmaz, ancak değer hisselerinin yükseliş trendine bağlı kalarak ve pozisyonumuza eklemek için kısa vadeli düşüşleri kullanabiliriz” sözlerini kaydetti.

Analistler son haftalarda değer hisselerinin ralli yaptığını kabul etseler de bir piyasa ölçütünün yükseliş için hala yer olduğunu gösterdiğine dikkat çekiyorlar.

Strateji ekibi, “Çalışmalarımız tamamen değerinin altındaki hisselere odaklanan yöntemdeki yatırımlarda daha büyük yukarı yönlü hareketin devam edeceğini gösteriyor” ifadelerine yer vererek bu yatırım fırsatlarının daha çok finans ve enerji alanında olduğuna dikkat çektiler. Söz konusu sektörler son 3 yıldır S&P 500’ü %30 oranında geriden takip ediyorlar ve gelecek bilanço görünümleri daha geniş çaplı piyasa için oldukça cazip görünüyor.

Analistler özellikle ekonomik geri dönüşün beklenildiği kadar güçlü olması durumunda değerinin altındaki hisselerin büyüme hisselerine yetişme potansiyelinin olduğuna dikkat çekiyorlar.

Uzun vadeli hisseler yüksek performans gösteriyor

 

Petrol fiyatları İngiliz aşısından etkilendi

 

Destek parası, Bitcoin ve borsaya gidecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)