E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
03 Ocak 2023 - 08:07 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Bulgargaz ile BOTAŞ arasında yarın önemli bir anlaşma imzalanacak. Türkiye, Bulgaristan'a doğalgaz satacak

Çin'de artan Kovid - 19 vakalarının üretimi aksatmasının ve talep üzerinde baskı yaratmasının etkisiyle İmalat PMI Aralık ayında 49,00 seviyesine düştü.

Tesla, dördüncü çeyrekte dünya çapında 405.278 otomobil teslim ederek rekor kırdığını açıkladı.

Meta, artırılmış gerçeklik çalışmaları için Hollanda merkezli akıllı gözlük ve lens şirketi Luxexcel'i satın aldığını doğruladı.

Güney Kore, Tesla'ya EV'lerin sürüş menzilini abarttığı için 2,2 milyon dolar para cezası verdi.

China Evergrande Group, merakla beklenen yeniden yapılandırma planının duyurulmasını tekrar erteledikten sonra 2023'te borcunu geri ödeme sözü verdi.

Brezilya 2022'de 62,3 milyar dolarlık rekor ticaret fazlası verdi.

Ne olacak?

• Yurt içinde enflasyon verisi açıklanacak.
• Almanya’da İşsizlik Oranı ve enflasyon verisi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi yeni yıla rekorla girdi. Endeks ulaştırma, metal ana sanayi ve bankacılık önderliğinde yılın ilk işlem gününü %2,76 oranında yükselişle 5.661 seviyesinden tamamladı.
2022 yılı içerisinde hiç şüphesiz piyasalara damgasını vuran en önemli olay Rusya - Ukrayna savaşı oldu. Savaşın etkileri ile birlikte arz/talep dengesizliğine bağlı oluşan yüksek enflasyon ortamı tüm dünyayı sarstı. Yurt içi de bu durumundan enerji ve gıda fiyatlarındaki sert yükseliş nedeniyle etkilendi ve tüm zamanların en yüksek yıllık bazda enflasyonu 2022 yılı içerisinde gerçekleşti. (%85,51) Kasım ayında 18 ay sonra ilk kez yıllık bazda enflasyon geri çekildi. Bu ay da düşüşün devamını beklemekteyiz. Çünkü geçtiğimiz yılın Aralık ayı ve Ocak ayında sırasıyla aylık bazda enflasyon %13,58 ve %11,10 olarak açıklandı. Baz etkisinden kaynaklı olarak yıllık bazda enflasyonda sert geri çekilme beklemekteyiz. Piyasa beklentisi Aralık ayı için aylık bazda %2,9, yıllık bazda ise %66,5 beklenmekte. Gıda fiyatlarındaki yükselişin etkisi ile bizim de beklentimiz aylık bazda yaklaşık %3'e yakın enflasyon geleceği yönünde.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 6.282 - 6.473 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.463 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.404 artarak 259.241 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.076 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.500’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.525 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.200 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir.

Petrol fiyatları yeni yıla hafif düşüşle başladı

 

Altın fiyatı 6 ayın zirvesine çıktı

 

Asya borsaları karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN03 Ocak 2023 10:40

    Arkadaşlar kendinizi nasıl hissediyorsunuz.bugünde kazanacağız değil mi....başımızda RTE ve BAHÇELİ olducak paraları koyacak yer bulamayacağız.......bugünde %1-2 arasında kapatır isek fena olmaz.