E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
06 Şubat 2024 - 07:46 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Fitch: Jeopolitik ve politika 2024'te emtialar için en önemli riskler olarak yeniden ortaya çıkıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 2023'te yeni yolcu rekoru kırıldı. Havalimanı, geçen yıl 37,1 milyon yolcuya hizmet vererek tüm zamanların en yüksek yolcu trafiğine ulaştı.

SIA, küresel çip satışlarında bu yıl %13,1'lik artış beklendiğini açıkladı.

UBS, Fed'in Mayıs ayında faiz indirimlerine başlamasını bekliyor.

Bugün Kahramanmaraş merkezli depremin 1. yılı.🎗

Ne olacak?

•Yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
•Hazine, bugün euro cinsi DİBS ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.
•Euro Bölgesi’nde Perakende Satış verileri açıklanacak.
•2024 yılının ilk Enflasyon Raporu Toplantısı 8 Şubat’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fitch, Gelişmekte Olan Piyasalara Net Sermaye Akışları Güçlü Bir Şekilde Toparlanacak başlıklı analizinde, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda yer alan dokuz gelişmekte olan ülkeye odaklanarak en büyük gelişmekte olan piyasalara net özel sermaye akışlarındaki eğilimleri inceledi. Fitch, 2024 yılında Türkiye dahil gelişmekte olan en büyük dokuz ülkeye sermaye akışının son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkarak 200 milyar doları bulacağını öngördü. OECD’de bu yıl için küresel ekonomik büyüme tahminini %2,7'den %2,9'a yükseltti. Türkiye ekonomisinde ise büyümenin bu yıl %2,9 olması beklenirken, 2025 beklentisi %3,1 oldu.

Ocak ayında TÜFE, yaklaşık %6,4 olan konsensüs beklentilerin üstünde %6,7 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE, Aralık ayındaki %64,77 seviyesinden Ocak ayında %64,86 seviyesine yükseldi. Bizim beklentimiz aylık bazda %5,5, yıllık bazda %63 artış yönündeydi. Ücret artışları, doğalgaz kullanımının artması ve kur tarafındaki yükseliş enflasyonun yukarı yönlü seyrini hızlandırdı. Euro tarafındaki yükseliş ile meydana gelen ilaç zamları ile sağlık grubu fiyat artışlarında en çok yükselen grup oldu.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden affını istemesi sonrasında Cumhurbaşkanı atamasıyla yeni başkan Dr. Fatih Karahan oldu. İstifa sonrası yayımlanan Şimşek bildirisinde ‘’önerim doğrultusunda atanacak TCMB Başkanı’’ ibaresine ek olarak ‘’fiyat istikrarı hedefi’’ vurgusu paniğe gerek olmaması gerektiğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir. Yabancı kuruluşlarında Merkez Bankası başkan değişikliği sonrasındaki görüşlerinin özetinin rasyonel politikaların devam edeceği olması piyasaları rahatlattı. TCMB Başkanı Karahan’ın da ilk açıklaması ‘’Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.’’ oldu. Haber akışlığındaki pozitiflik ile BİST100 endeksi günü pozitif tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 06/02/2024

 

New York borsası düşüşle kapandı

 

Fitch: Jeopolitik ve politika 2024'te emtialar için en önemli riskler olarak yeniden ortaya çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)