E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
06 Aralık 2023 - 07:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

S&P EMEA Ülke Reytingleri Direktörü Gill: Türk ekonomisindeki yeniden dengelenme işaretleri güçlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu belirterek, yaklaşık 600.000 konutun riskli olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi McCary, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadele koalisyonunda oldukça aktif rol oynadığını ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ordunun kara işgalini genişletmeye devam ettiği ve Gazze Şeridi'nin savaştan sonra uluslararası bir tarafın müdahalesi olmaksızın İsrail'in denetiminde silahsızlandırılması gerektiğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, zayıflayan işgücü piyasasının yaklaşan bir resesyona işaret ettiği yönündeki endişeleri reddederek, böyle bir gerilemenin tipik işaretlerini gözlemlemediğini belirtti.

Yellen: Eğer Kongre yardımı onaylamaz ise Ukrayna'nın yenilmesinin sorumlusu ABD olur.

S&P ve Fitch, Çin'in kredi notu ve görünümünü değiştirmediklerini bildirdi.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• Japonya, bugün Ukrayna'nın da katılacağı online G7 zirvesi düzenleyecek.
Euro Bölgesi’nde Perakende Satış verileri, İngiltere’de BoE tutanakları takip edilecek.
• ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi ve Ticaret Dengesi verileri izlenecek.
• ABD Tarım Dışı İstihdam verisi Cuma günü açıklanacak.
• ABD Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler, ABD Başkanı Biden'a yönelik azil sürecini resmi soruşturmaya dönüştürecek oylamayı gelecek hafta yapacaklarını duyurdu.
• Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı 11 Aralık’ta yapılacak.
• Moody’s’in 15 Aralık’ta Türkiye’ye ilişkin değerlendirme açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 30 puan düşüşle 8.057 seviyesinden tamamladı. Endeks 8.023 - 8.120 seviyeleri arasında dar bantta, %1,2'lik volatilitede hareket ederken, son günlerde Çin ve Avrupa'daki pnömıni virüsü haberleri ile dün en çok düşen sektör gruplarının başında ulaştırma geldi. Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışı piyasalar ADP verisine odaklanacak. ABD'den gelecek ADP verisi ve Putin'in Orta Doğu ziyareti yakından takip edilecek. ADP verisinin olası beklentinin altında kalması durumu ile ABD'de enflasyonun soğuma eğilimine girdiği algısı sonrası risk iştahı yükselebilir.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin not görünümünü Durağan’dan Pozitif’e çeviren S&P’de EMEA Ülke Reytingleri Direktörü Gill, ülkede para biriminin daha fazla değer kaybetmesi nedeniyle bankalarda bir miktar sermaye kaybı beklenmesine karşın, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelendiğine ilişkin işaretlerin giderek güçlendiğini, bunun da kredi not görünümünü olumlu etkilediğini dile getirdi. Gill, "Temel senaryomuz Türk ekonomisinin yumuşak inişten faydalanacağı yönündedir" dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.828 - 8.976 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.900 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 4.273 artışla 267.573 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.915 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.200'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.600 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.100 - 9.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.700 ve 8.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları yükselişte

 

Avusturalya GSİH'de beklenenden fazla rttı

 

S&P'den Türkiye ekonomisine ilişkin pozitif değerlendirme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)