E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
05 Nisan 2022 - 08:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 12.647 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 40 kişi olduğu açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında İtalya'nın başkenti Roma'da Ekim’de gerçekleştirilen görüşmede varılan mutabakat uyarınca, Türkiye - ABD Stratejik Mekanizması'nın Ankara'da başlatıldığını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Mariupol kentinin kurtarılması ile ilgili çeşitli senaryolar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'nin bu özel misyonda arabuluculuğu söz konusudur." dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan Ukrayna'da Buça'daki olayların ardından bu hafta içinde Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları duyuracaklarını kaydetti.

ABD Hazinesi Rus hükümetinin ABD'li finans kuruluşlarına dolar cinsi ödeme yapmasına izin vermeyecek.

Biden bir kez daha Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelendirdi .

Pentagon: Rusya, Kiev çevresindeki güçlerinin üçte ikisini çekti.

Çin’de kovid vakaları artarak devam ediyor.

Çinli otomobil üreticisi BYD, benzin ve motorinle çalışan geleneksel otomobillerin üretimine geçen aydan itibaren son verdiğini duyurdu. Şirket, yaptığı açıklamada, gelecekte yalnızca Yeni Enerji Aracı olarak adlandırılan, şarj edilen, pilli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçlar üreteceğini bildirdi.

Dünya Bankası, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Doğu Asya için büyüme tahminlerini düşürdü .

Avusturalya Merkez Bankası Politika Faizini değiştirmedi.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• Yurt dışında PMI verileri ve ABD’de Dış Ticaret Dengesi ön planda olacak.
• Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, BM Güvenlik Konseyine hitap edecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar geçtiğimiz işlem gününe yatay başlangıç yaparken, BİST100 endeksi küreselden pozitif ayrıştı. Gözler enflasyon verisine çevrildi ve enflasyon son 20 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçti. Mart ayında enflasyon aylık bazda beklentimize paralel olarak %5,46 artarken, yıllık bazda TÜFE Şubat ayındaki %54,44 seviyesinden Mart ayında %61,14’e yükseldi. Fiyatlar genel düzeyindeki artışın şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği algısı ile endeks hisse bazlı hareketlerle 2.300 seviyesinin üstünde günü tamamladı. Endekste madencilik ve petrokimya sektörü payları ön plana çıktı. Ayrıca bankacılık sektörü payları da dünkü yükselişin önde gelen sektör grubu olarak ön plana çıktı.
Rusya - Ukrayna savaşı yaklaşık 40 gündür sürüyor. TL'yi özendirme paketi ile birlikte 18,36'lı seviyelerden 10,25'lere kadar geri çekilen ve Aralık sonundan Şubat ayı başına kadar 13,50'lerde dengelenen Dolar / TL kuru jeopolitik gerginlik ve doların küreseldeki değer kazancı ile birlikte 15,00 seviyesine kadar yükseldi. Rusya - Ukrayna arasındaki İstanbul Dolmabahçe'deki görüşmelerden ılıman açıklamalar gelmesi, iki hafta içerisinde Rusya - Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya ardından ilk kez görüşecek olması ve Putin - Zelenskiy görüşmesinin İstanbul ya da Ankara'da görüşme ihtimalinin yüksek olup ateşkesin yakın zamanda olabileceği algısı sonrasında TL, Dolar karşısında değer kazandı.

Petrolde yaptırım endişesi fiyatları yükseltti

 

Günün önemli şirket haberleri 05/04/2022

 

Ürün fiyatları yükselmeye devam ediyor

 

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)