E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

ABD borsaları günü yükselişle kapadı
05 Nisan 2022 - 01:43 borsagundem.com

Wall Street endeksleri, Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı endişelere rağmen haftanın ilk gününü Elon Musk'ın Twitter hissesi satın aldığını açıklamasının ardından yükselişle kapadı

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü yükselişle kapadı. Yeni haftaya kararsız bir şekilde başlayan Wall Street endeksleri Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın, Twitter hissesi satın aldığını açıklamasının ardından yönünü yukarı çevirdi. Tesla ve Twitter hisselerindeki yükselişe diğer sosyal medya şirketlerinin hisseleri, Apple, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji hisseleri de katıldı. 

Wall Street endeksleri açılışı karışık seyirle yaptı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın, Twitter’dan yüzde 9'dan fazla pasif hisse satın aldığı haberinin ardından sosyal medya şirketinin hisseleri yüzde 25'ten fazla yükselerek açılış öncesinde Nasdaq Endeksi’ni destekledi. Twitter hisseleri günü yüzde 27.13 oranında ve 10.67 dolar yükselerek 49,97 dolardan kapadı. Tesla hisseleri de yüzde 5.61 oranında artışla 1.145,45 dolara ulaştı. 

Diğer sosyal medya şirketlerinin hisseleri nin yanı sıra, Apple, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji hisseleri de Twitter ve Tesla'daki yükselişleri takip etti.

Edward Jones'un kıdemli yatırım stratejisti Mona Mahajan, "Bugün gördüğümüz haberlerin çoğu genellikle teknoloji için olumlu" diyerek borsada teknoloji hisselerinin başarılarına işaret etti.

Kapanış puanları 

Dow Jones Sanayi Sanayi Endeksi  103,61 puan ve yüzde 0,3 artarak günü 34.921,88 puanda kapadı. S&P 500 Endeksi de, 36,78 puan ve yüzde 0,81 artışla 4,582,64 puana yükseldi. Nasdaq Composite 271,05 puan ve yüzde 1,9 artışla 14,532,55'e yükseldi.

TAHVİL FAİZLERİ DURGUNLUK HABERCİSİ

Tahvil piyasasında, gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirisi Pazartesi günü yükseldi ve 2 yıllık/10 yıllık getiri eğrisi tersine döndü. Eğrinin tersine çevrilmesi, önümüzdeki iki yıl içinde bir durgunluğun habercisi olarak görülüyor.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Twitter hisselerinde 'Musk' etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)