E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
18 Mart 2022 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 21.354 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 101 kişi olduğu açıklandı.

İstanbul’da bugün okullar tatil edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan yolculardan tahsil edilen çıkış başına 50 TL harç bedeli 150 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Kalıcı bir ateşkesin ilan edilmesi halinde, uzun soluklu çözümün yolunun açılacağını belirten Erdoğan, Rusya - Ukrayna arasındaki görüşmelerden müspet sonuç alınmasını canı gönülden arzu ettiğini dile getirdi. Erdoğan, bazı konular üzerinde uzlaşıya varmanın liderler düzeyinde görüşmeler gerektirebileceğine işaret ederek, Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i İstanbul veya Ankara'da misafir etme teklifini yineledi.

BBC News’de yer alan habere göre Putin, Erdoğan ile konuşmasında Zelenskiy ile görüşebileceğini söyledi.

JPMorgan: TCMB'nin önümüzdeki aylarda faiz indirimlerine gitmesi, artırımdan daha olası .

ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı'nın değerlendirmesine göre, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın uzaması durumunda Putin nükleer tehditlere başvurması olası görünüyor.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD'nin Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerini askıya almasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Beyaz Saray: Çin'in Rusya'ya yardım edeceğine ilişkin endişelerimiz yüksek seviyede.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Putin'in Ukrayna'da savaş suçu işlediği görüşüne katıldığını ve uzmanların Rusya'nın Ukrayna'daki savaş suçlarını belgelemeye çalıştığını söyledi.

Japonya Merkez Bankası parasal teşviklerinde herhangi bir değişikliğe gitmezken ekonomiyle ilgili artan endişelere vurgu yaptı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi Ticaret Dengesi açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi’nin bugün görüşmesi bekleniyor.
• Rusya Borsaları bu hafta da kapalı olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed’in merakla beklenen faiz kararı Çarşamba akşamı açıklandı. Fed faizini 0,25 - 0,50 aralığına çekerek, 2018 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı. Fed’in yılın geri kalanında 6 faiz artışı olacağı sinyallerini verirken, bilanço küçültülmesi Mayıs ayında bekleniyor. Karar ardından mikrofonların başına geçen Fed Başkanı Powell, Rusya - Ukrayna gerginliğinden kaynaklı olarak enflasyonist baskıların devam ettiğini hatırlattı. Fed’in şahin tutumu ve aralıksız sıkılaşma mesajları piyasalara olumlu yansıdı.
Olumsu yansıma BİST100 endeksine de sıçradı. Endeks geçtiğimiz işlem gününü alıcılı geçirdi. Piyasalar yurt içinde faiz kararına odaklandı. TCMB, politika faizini beklentiler dahilinde %14 ile sabit bıraktı. Karar metnine bakıldığında ise bir önceki aya benzer mesajlar verilse de metin beklenenden daha güvercindi. Gelişmiş ülkelerin enflasyon sorunu, liralaşma ve genişleyici politikalar bu metinde de yer alırken, daha önceki metinlerinde yer alan bu yıl cari dengenin fazla vereceğini öngören cümle çıkarıldı.
İngiltere Merkez Bankası dünkü toplantısında faiz artırımına gitti. Banka tahminlere paralel olarak politika faizini 25 baz puan artırarak üçüncü kez üst üste faiz artışı yaptı ve faizi %0,75’e yükseltti. BoE, Ukrayna’daki savaşın enflasyonu daha da yükseltebileceği uyarısı yaptı. Fed de dün 3 yıl sonra ilk kez faiz artışına gitmişti.

Petrolde fiyatlar yeniden yükselişe geçti

 

Altın fiyatlarında dalgalı seyir!

 

Günün önemli şirket haberleri 18/03/2022

 

Kripto paralarla ilgili önemli uyarı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)