E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde fiyatlar yeniden yükselişe geçti---

Petrolde fiyatlar yeniden yükselişe geçti

Petrolde fiyatlar yeniden yükselişe geçti
18 Mart 2022 - 08:03 borsagundem.com

Rusya'nın görüşmelerde ilerleme sağlandığına yönelik haberleri yalanlamasının ardından petrolde fiyatlar yeniden yükselişe geçti.


Petrolde Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler fiyatlar üzerinde ana belirleyici olmaya devam ediyor.

Kremlin tarafından gelen görüşmelerde ilerleme sağlanmadığına yönelik açıklama sonrası petrol fiyatları yine yükselişe geçti.

Kremlin'in açıklaması sonrasında Perşembe günü yüzde 8'i aşan yükseliş kaydeden ABD tipi ham petrol yeni işlem gününde de 105 dolar seviyesine yükseldi. Brent petrol de yüzde 2'ye yaklaşan yükselişle 108 dolar seviyesinden işlem gördü.

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler piyasalarda oynaklığı da artırdı. ABD tipi ham petrolde 9 dolar, Brent petrolde ise 5 dolarlık fiyat oynaklıkları kaydedildi.

O anda Asya Pasifik Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley, piyasada güniçinde daha fazla oynaklık beklediklerini söyleyerek, önümüzdeki ay petrol fiyatlarında 100-120 dolarlık bir bantta işlemlerin geçeceğini öngördüklerini belirtti.

Bu arada petrolde arz tarafına yönelik açıklamalar da devam etti. Libya, OPEC'in enerji krizini yavaşlatmak için üretimi artırması gerektiğini ifade etti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman da Japonya Başbakanı Kishida'ya krallığın petrol piyasasındaki denge ve istikrarı korumaya kararlı olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarında dalgalı seyir!

 

Günün önemli şirket haberleri 18/03/2022

 

Yurt dışına çıkış harcına 3 kat zam!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)