E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
31 Ocak 2022 - 08:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 88.145 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 189 kişi olduğu açıklandı.

TÜİK Başkanı Prof. Dr. Erdal Dinçer görevden alındı, yerine Erhan Çetinkaya atandı.

Abdülhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı .

Sanayiye elektrik kısıtlaması kalktı .

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi indiriyoruz, enflasyon daha da düşecek .

Erdoğan: Doğalgazımız var, bütün tedbirlerimizi alıyoruz .

Biden yönetiminin, ABD'nin en büyük bankalarıyla Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya’ya uygulanacak olası yaptırımları görüştüğü aktarıldı.

Goldman Sachs, Fed'in bu yıl faizleri 5 defa arttıracağını tahmin ediyor.

Bank of America, bu yıl Fed'den 7 faiz artışı bekliyor.

İngiliz Sanayi Konfederasyonu, İngiliz işletmelerinin, Omicron varyantı nedeniyle yüz yüze hizmetlere olan talebin düşmesinin ardından son üç ayda Nisan 2021'den bu yana en yavaş hızda büyüdüğünü bildirdi.

İtalya’da mevcut Cumhurbaşkanı Mattarella, partilerin talebi üzerine ikinci dönemde de görev almayı kabul etmesinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 8. turda yeniden Cumhurbaşkanı seçildi .

Kuzey Kore, bu ayki 7. füze denemesini gerçekleştirdi. Japon hükümeti füzenin balistik olabileceğini belirtirken; Güney Kore ordusu ayrıntı vermedi .

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• Yurt içinde Turizm İstatistikleri ve Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Almanya’da Öncü TÜFE, Euro Bölgesi’nde Öncü GSYH, ABD’de ise Chicago PMI verileri ön planda olacak.
• ABD Senato Bankacılık Komitesi, Biden'ın Fed Yönetim Kurulu adayları için 3 Şubat'ta toplanacak.
• G - 20 toplantısının 17 - 18 Şubat’ta yapılması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya - Ukrayna gerginliği artarak devam ediyor. Gerginliğe ABD ve NATO'da dahil oldu. Ukrayna işgali durumunda ABD kanadı Rusya'ya yaptırım uygulamaya hazırlanırken, ayrıca ABD Başkanı Biden’ın Rusya’ya yaptırım uygulayabileceği haberleri sonrasında ABD yönetimi, işgal olması durumunda uygulanacak yaptırımlara karşılık Rusya'nın doğal gazı kesmesi halinde Avrupa'nın ihtiyacının karşılanması için Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki doğal gaz üreticileri ile görüştüklerini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geleceğini bildirildi. Putin'in geliş tarihi ise henüz açıklanmadı.

Gerilimler ve Fed algısı ile yurtiçi piyasalar Pazartesi günü devre keserken, yurtdışından gelen iyi bilançolar, Rusya piyasalarının toparlanması ve Türkiye'de Enflasyon Raporu'nun açıklanması ile BİST100 endeksi kayıplarının bir kısmını geçen hafta telafi etti.

Tüm dünyadaki en büyük sorun haline gelen enflasyon verisi yurt içinde 3 Şubat'ta TÜİK tarafından açıklanacak. Beklentiler enflasyonun aylık bazda %9 gelmesi yönünde. Özellikle elektrik ve doğalgaza yapılan artışların bu aya yansıyacağını düşünüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 'Ocak ayında enflasyonun pik yapmasını sonra ise kademeli olarak düşmesini' beklediğini belirtmişti.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Cuma günü 2.201 - 2.279 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.210 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.643 artarak 428.795 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.206 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.310’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.190 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.280 ve 2.310 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.220 ve 2.190 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 31/01/2022

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Asya borsalarında karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)