E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılışın devamı bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılışın devamı bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılışın devamı bekleniyor
18 Ağustos 2021 - 08:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 21.692 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 183 kişi olarak açıklandı.

Fed Başkanı Jerome Powell: ABD ekonomisi henüz pandemi öncesi seviyeye dönmedi. Öyle görünüyor ki virüs bir süre daha hayatımızda olmaya devam edecek. Coronavirüs Delta varyantındaki artışın ekonomi üzerinde gözle görülür bir etkisi olup olmayacağı belirsizliğini koruyor .

ABD Başkanı Biden ile İngiltere Başbakanı Johnson, Afganistan'daki son durumu görüştü . İki Başkan, gelecek hafta G7 zirvesi yapılması ve Afganistan konusunun ele alınması konusunda uzlaştı.

Almanya Başbakanı Merkel, Afganistan'daki durumu Fransız, İngiliz ve İtalyan liderlerle görüştü .

Biden yönetimi Afgan mülteciler için 500 milyon dolar ilave fon ayırdı.

Fed/Kashkari: Fed'in tahvil alım programını bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında daraltması makul.

Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 21:00'de Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında Gündem Özel programında soruları yanıtlayacak .

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE açıklanacak.

ABD’de FOMC Toplantı Tutanakları yayımlanacak.

Jackson Hole Toplantısı 26 - 28 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftayı rallilerle kapatan borsalar bu haftaya sakin başladı. Özellikle coronavirüsün delta varyantının hızla yayılması ve vaka ile ölüm oranlarının artması en önemli unsur olarak gözüküyor. Dünyada coronavirüs vaka sayılarının delta varyantı nedeniyle tekrar artması ve ülkelerin kapanmaya tekrar başlayabileceklerini açıklamalarının yanı sıra Asya Bölgesinde özellikle Çin’de açıklanan ekonomik verilerin beklentilerin altında açıklanmasıyla, toparlanmanın yavaşladığının görülmesi risk iştahı üzerindeki baskı unsurları olarak ön plana çıkıyor.

Asya piyasaları delta varyantı nedeniyle artan vaka sayıları ve Çin'in internet sektörüne yönelik düzenleme yapacağını belirtmesi sonrasında negatif seyretti.

ABD piyasaları ve güvenli liman olarak adlandırabileceğimiz emtilar dün Fed Başkanı Powell’ın Town Hall Toplantısı’ndaki konuşmasına odaklandı.

Brent petrol tarafında ise delta varyantı vakalarındaki artışın talebi etkileyeceğine dair endişelerle düşüş kaydettikten sonra yatay seviyede.

BİST100 endeksi tarafında ise geçtiğimiz gün sakin seyir hakimdi. Volatilite ve nispeten hacmin düşük olduğu işlem gününü endeks 1.460 seviyesinin üstünde tamamladı.

Dolar / TL ise Haziran ayında rekor kırıp, Temmuz ayında düşüşe geçen Dolar / TL, Türkiye’de açıklanan yüksek enflasyon ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politika faiz indiriminde Ağustos ayını işaret etmesi sonrasında kur 8,70 seviyesine kadar yükselmişti. TCMB’nin geçtiğimiz hafta politika faizinde değişikliğe gitmeyerek %19,00’da sabit bırakması ve Türkiye’nin Güney Kore Merkez Bankasıyla Swap Anlaşması imzalaması kurda tekrar geri çekilme meydana getirdi. Dolar Endeksinin 92’li seviyelere gerilemesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %1,23’lere kadar gevşemesi ile dolar küresel piyasalarda değer kaybediyor. Kurdaki oynaklığı göz önüne alırsak 8,00 seviyesinin altına inmeden gerçek bir düşüş trendine girdiğini söylemenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlenmelerde 8,45 - 8,60 direnç, 8,38 - 8,25 destek seviyeleri olarak ön plana çıkıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Çarşamba günü 1.567 - 1.584 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.580 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 13.529 artarak 523.014 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1570 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.630 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.561 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.590 ve 1,600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.570 ve 1.561 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsalarında yükseliş

Kripto paralar için şok sözler: Dolandırıcılık, zırva, aldatma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)