E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında yükseliş---

Asya borsalarında yükseliş

Asya borsalarında yükseliş
18 Ağustos 2021 - 08:05 borsagundem.com

Asya hisse senetleri artan korona virüs vakalarının yarattığı endişeye rağmen kazanıma yöneldi. Yeni Zelanda Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ortasındaki işlem gününde yükseliş kaydetti.

Sabah saatlerinde yatırımcılar tarafından Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edildi. Banka artırım beklentilerine rağmen faizlerde değişikliğe gitmedi ve faizi yüzde 0.25 düzeyinde sabit bıraktı.

Japonya’da yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 6 eyalette süren olağanüstü hal (OHAL) kapsamına 7 eyalet daha eklendi. Hâlihazırda başkent Tokyo ile çevresindeki Saitama, Çiba, Kanagawa ile güneydeki Osaka ve Okinawa adasında uygulanan OHAL'in ise süresi uzatıldı. Böylelikle ülke geneli toplam 13 eyalette 12 Eylül'e kadar OHAL uygulanacak.

Japon endeksleri güne hafif primli başladı. Çin ana karası ve Hong Kong'da da endeksler pozitif bölgede.

Avustralya’nın ulusal havayolu şirketi Qantas, tüm çalışanlarına yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı yaptırmaları zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Havayolu şirketinin resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, Qantas ve iştiraki Jetstar Havayolları’nda görev yapan pilotlar, kabin ekipleri ve havalimanı çalışanları 15 Kasım'a, diğer çalışanlar 31 Mart 2022'ye kadar Kovid-19 aşısı yaptırmak zorunda olacak.

Kripto paralar için şok sözler: Dolandırıcılık, zırva, aldatma

 

New York borsası günü negatif tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)