E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBorsada en çok Fenerbahçe kazandırdı---

Borsada en çok Fenerbahçe kazandırdı

Borsada en çok Fenerbahçe kazandırdı
04 Haziran 2022 - 13:15 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında borsada kazandırırken, yıl başından bu yana hisselerdeki getirilere bakıldığında, yatırımcısına en fazla Fenerbahçe kazandırdı.

Borsa İstanbul'da devam eden yükselişlerle birlikte spor şirketlerinin hisseleri de yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor.

Spor endeksi, yükselişini üst üste üçüncü aya taşırken, yatırımcıların spor hisselerine talebinin devam etmesi dikkati çekiyor.

Analistler, transfer sezonunun yaklaşmasıyla spor hisselerinde daha fazla hareketlenmenin görülebileceğini belirtti.

En fazla Fenerbahçe kazandırdı

Geçen ay yatırımcısına en fazla yüzde 32,4 ile Fenerbahçe Futbol AŞ kazandırdı. Fenerbahçe'nin hisse fiyatı, mayıs ayında 49,48 lirayla Eylül 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Spor Toto Süper Lig’de sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, 204,8 milyon lirayla yayın gelirinden en fazla kazanç sağlayan kulüp oldu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımların hisseleri yüzde 16,2 Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri yüzde 2,7 artış kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor ise yeşil sahalardaki performansını borsaya yansıtamadı. Trabzonspor'un hisseleri mayıs ayında yüzde 22,8 azaldı. Analistler, Trabzonspor'un hisselerinin son 2 aydır düşüş kaydettiğine dikkati çekti.

Spor şirketlerinin, yıl başından bu yana sergiledikleri hisse performansına bakıldığında ise Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın hisseleri yükselirken, Trabzonspor yatırımcısını üzdü.

Yıl başından bu yana hisselerdeki getirilere bakıldığında, yatırımcısına Fenerbahçe yüzde 60,9, Galatasaray yüzde 17,2, Beşiktaş yüzde 0,2 kazandırırken, Trabzonspor yüzde 28,1 kaybettirdi.

Fenerbahçe'de Olağan Mali Genel Kurul başladı

 

Jorge Jesus resmen Fenerbahçe'de: İşte alacağı ücret!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego05 Haziran 2022 15:26

    Zaten ahlaksızsın

  • Yurttaş05 Haziran 2022 11:56

    Senin bu kendini herşeyden ve herkseten üstün görme kibirin ağzının ayarını da bozmuş durumda, sürtük dediğin insanlara önce sandıkta sonra bağımsız yargıda hesap vereceksin