E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada bu sabah pozitif açılış bekleniyor---

Borsada bu sabah pozitif açılış bekleniyor

Borsada bu sabah pozitif açılış bekleniyor
15 Nisan 2021 - 08:39 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 62.797 artarak 4.025.557’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.802 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 279 kişi artarak 34.734’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 3.480.146.
• Haber Global’de yer alan habere göre ABD’nin savaş gemileri USS Roosevelt ve USS Donald Cook’un Karadeniz’e geçeceği Montrö Sözleşmesi uyarınca geçen hafta Türkiye’ye bildirilmişti. Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerilim olduğu süreçte ABD 2 savaş gemisinin Karadeniz’e gitmeyeceğini Türkiye’ye bildirdi.
• Fed Başkanı Powell: Kripto paralar da altın gibi spekülatif varlık. Kripto paralar aktif olarak ödemeler için kullanılmıyor .
• Powell: 2022 sonu itibarıyla faiz arttırmış olmak yüksek düzeyde ihtimal dışı. Birçok Fed yöneticisi 2024'e kadar faiz artırımı beklemiyor .
• Powell, Fed'in faiz oranlarında bir artırıma yönelmeden önce aylık tahvil alımlarının azaltacağını söyledi .
• Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, "Ekonomide tam toparlanma sağlanana kadar parasal ve mali teşviklere son verilemez” dedi.
• FED, ülkede ekonomik faaliyetin Şubat sonundan Nisan başına kadar olan süreçte ılımlı şekilde hızlandığını ve tüketici harcamalarının güçlendiğini bildirdi.
• ABD Dışişleri Bakanlığı: Biden, Putin'e önümüzdeki haftalarda görüşme teklifi etti .
• Binance: Piyasa volatilitesi nedeniyle Coinbase hisse token halka arzı geçici olarak ertelendi .

Ne Olacak?

• TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak.
• ABD’de İşsizlik Başvuruları, Kapasite Kullanım Oranı, Sanayi Üretim Endeksi, Perakende Satışlar açıklanacak.
• Almanya’da TÜFE verileri açıklanacak.
• ABD, bugün Rus yetkilileri ve kuruluşları kapsayan yeni yaptırımlar açıklamaya hazırlanıyor .
• Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, bugün Türkiye'yi ziyaret edecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD 10 yıllık faiz oranlarının %1,62’ye, dolar endeksinin de 91’li seviyelere kadar geri çekilmesi küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Ancak dünyada artan korona virüs vaka sayıları ve bazı ülkelerin bazı aşıları durdurması endişeyi de beraberinde getiriyor.

Yurtiçi piyasalar ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden çıkan korona virüs kısmi kapanma kararlarını olumlu karşıladı. Türkiye’de günlük 60.000’e yaklaşan korona virüs vakalarının ardından bayram sonuna kadar tedbirler sertleştirildi.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak %0,80 oranında yükselişle 1.389 seviyesinden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamalar ile BİST100 endeksi destek buldu. Günün ilk yarısını yükseliş eğiliminde geçiren endeks, banka hisseleri önderliğinde yükselişine devam etti. BİST100 endeksi pozitif başladığı işlem gününü %2,24 oranında yükselişle 1.409 seviyesinden tamamladı. Taş toprak sektörü payları %4,78 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %7,06 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.418 - 1.428 - 1.447 direnç, 1.390 - 1.371 - 1.361 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Haftanın yurt içinde en önemli verisi olan TCMB faiz kararı bugün açıklanacak. Yeni Başkan Kavcıoğlu yönetiminde yapılacak ilk faiz kararında değişiklik beklemiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul ile ilgili konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, ‘’İstanbul büyük zenginliğe kavuşmuş olacak. İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacak. Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır.’’ dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Çarşamba günü 1.433 - 1.469 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.466 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.416 azalarak 495.555 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.443 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.485’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.445 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.475 ve 1.485 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.455 ve 1.445 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 15/04/2021

 

Kritik faiz kararı: Kurlar güne nasıl başladı?

 

Kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)